Silit Sada nádobí Toskana 5ks 0021684311
Popis
Sada obsahuje:
- 1× rendlík O 16 cm – objem 1,6 litru
- 1× hrnec O 16 cm – objem 2,0 litru se skleněnou poklicí
- 1× hrnec O 20 cm – objem 3,8 litru se skleněnou poklicí
- 1× hrnec O 24 cm – objem 6,4 litru se skleněnou poklicí
- 1× hrnec nízký O 20 cm – objem 2,9 litru se skleněnou poklicí
Silit Sada nádobí Toskana:
- Hrnce s univerzální základnou Silitherm®, která rovnoměrně distribuje teplo a dlouho ho udrží.
- Vyrobeno z ušlechtilé nerezové oceli 18/10.
- Snadné odměřování tekutin pomocí stupnice uvnitř hrnců.
- Ladné sklonerezové poklice s ergonomicky tvarovanou úchytkou z nerezové oceli, které šetří energii při vaření.
- Nádobí lze mýt v myčce.
- Vhodné na všechny druhy ohřevu – plynový, sklokeramický, halogenový, indukční.
- Ergonomicky tvarované rukojeti hrnců z leštěné nerezové oceli, které nepálí.
Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce. Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: