Tescoma Sada HOME PROFI 9 dílů - použité
Použité
Popis
Sada HOME PROFI 9 dílů (725009)
Sada se vyznačuje kompaktní konstrukcí se silnými širokými nerezovými úchyty pro snadnou a bezpečnou manipulaci při práci. Úchyty při správném užívání nepálí. Silné sendvičové dno hrnců výborně akumuluje teplo, snadno a plynule předává teplo ze sporáku do nádob bez teplotních výkyvů a i rovnoměrně po celé ploše dna – vaření je snazší a bez nežádoucího připalování. Hlavní výhodou je zejména úspora energie.
- sporák je možné vypínat s předstihem
- vaření probíhá při nižším výkonu sporáku
- pokrm si po vaření uchová déle svoji teplotu
Sada obsahuje:
- Kastrol s poklicí Ø 24 cm, objem 5,0 l
- Hrnec s poklicí Ø 20 cm, objem 4,0 l
- Kastrol s poklicí Ø 20 cm, objem 3,0 l
- Hrnec s poklicí Ø 16 cm, objem 2,0 l
- Rendlík Ø 16 cm, objem 1,5 l
Vnější povrch hrnců je kombinací mat a lesk, vnitřek hrnců je matný. Záruka 5 let.
Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.
Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: