10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 16634945

KINGHoff Šunkovar 1,5 kg Teploměr Pytle Kb-7283

KINGHoff Šunkovar 1,5 kg Teploměr Pytle Kb-7283

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Umožňuje připravit až 1,5 kg masa najednou. Celý popis
Produkt je momentálně nedostupný.
781 Kč
Zboží od: Shumee
781 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

Popis

Umožňuje připravit až 1,5 kg masa najednou. Na boční straně hrnce je otvor, který umožňuje přímo měřit teplotu masové nádivky. K tomu slouží pevně vyrobený teploměr z nerezové oceli, který je ideální pro pečení různých druhů masa. Speciální stupnice přesně ukazuje ideální teplotu pečení drůbeže, vepřového, telecího, jehněčího a hovězího masa. Teplotní rozsah 0 °C – +120 °C. Sada obsahuje také fóliové sáčky 17×32cm, v balení 10ks. Použití sáčků usnadňuje vkládání masa do nádoby i vyjímání již hotového masného výrobku. Výrobek vyrobený výhradně z PE, schválený pro styk s potravinami. Tloušťka filmu 0,04 mm. Rozměry koše:

Průměr výrobku: 12 cm
Výška výrobku: 21 cm

Rozměry pouzdra:
Šířka výrobku: 17 cm
Výška výrobku: 32 cm

Recepty: Šunka ze šunkovaru

Do hrnce vložte česnek, bobkové listy, koriandr, zrnka pepře a nové koření, přidejte 1 litr vody a přiveďte k varu. Odstavte z ohně, smíchejte se solí a nechte vychladnout. Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na kousky, vložte do studené marinády, přikryjte a dejte na 1–2 dny do lednice. Poté maso vyjměte z marinády, osušte a 1/4 masa rozmělněte v mlýnku na maso. Přidejte želatinu, podle chuti okořeňte mletým pepřem a důkladně prohněťte. Maso vložte do sáčku, pevně zavažte a vložte do šunkovaru, uzavřete. Šunku vložte do hrnce se studenou vodou, zahřejte na 85–90 stupňů a vařte v páře asi 2 hodiny. Poté je vyjměte z vroucí vody, zchlaďte ve studené vodě a dejte do chladničky, nejlépe přes noc. Vepřová panenka v šunkovaru

Do hrnce nalijte 250 ml vody, přidejte bobkové listy, zrnka pepře, kmín a nové koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryté vařte asi 10–15 minut, trochu vody se vyvaří, ale to nevadí. Vepřovou panenku omyjte, osušte papírovou utěrkou, studenou marinádu přelijte přes síto, přidejte sůl, moučkový cukr, želatinu a drcenou majoránku a promíchejte. Maso vložte do skleněné nádoby, přelijte marinádou, přikryjte a dejte na 24 hodin do lednice. Druhý den vložte do šunkovaru sáček, přidejte marinované vepřové maso, sáček uzavřete a dejte na 24 hodin do chladničky. Po 48 hodinách nalijte do velkého hrnce vodu, vložte do hrnce na vaření šunky a vařte maso v páře při teplotě asi 80 °C po dobu asi 2 hodin. Po uplynutí této doby šunku zchlaďte pod studenou vodou a dejte ji přes noc do lednice, aby maso dobře ztuhlo. Pak sáček vyjměte ze šunkovaru a máte domácí klobásu. Rolovaná slanina

přísady:

přibližně 1,5 kg syrové slaniny
sůl, pepř podle chuti
2 lžíce strouhanky
3–4 stroužky česneku
Sůl a pepř podle chuti
V případě potřeby marináda zakoupená v obchodě nebo sůl na solení

Příprava:

Maso omyjte, naklepejte, potřete kořením a dvěma stroužky rozdrceného česneku. Uchovávejte v chladničce 1–2 dny. Po vyjmutí maso promasírujte. Čím déle se hněte, tím je měkčí a chutnější. Připravenou slaninu posypeme dvěma stroužky nasekaného česneku, jemně nasekanou paprikou, houbami nebo marinovanými švestkami apod. Maso srolujte. Do šunkovaru vložte krabičku na nádivku (přídavné dno s vytahovacími úchyty). Poté vložte připravené maso. Nasaďte přítlačnou desku, pružinu a blok. Připravenou šunku vložte do hrnce s vroucí vodou. Hladina vody musí být o 1–2 cm vyšší, než je úroveň zatížení šunkovaru. Pokud se voda odpaří, doplňte ji horkou vodou.

Vařte 2,5 až 3 hodiny při teplotě přibližně 90 stupňů Celsia. Po vyjmutí z vodní lázně nechte šunkovar a části masa důkladně vychladnout. Při odstraňování hotového výrobku postupujte přesně opačně. Vyjměte zámek, pružinu a přítlačnou desku a pomocí rukojeti vytáhněte hotový výrobek spolu s přídavným dnem (vyhazovačem). Pokud máte potíže s odstraněním výrobku, ponořte šunku krátce do teplé vody. Mleté maso plněné vejcem

přísady:

přibližně 1,3 kg mletého masa (hrubé mleté maso je v pořádku)
1 vejce
2 lžíce strouhanky
2 stroužky česneku
Sůl a pepř podle chuti
V případě potřeby přidejte např. majoránku, nové koření, kmín atd.

příprava:

Všechny přísady důkladně promíchejte. Čím déle se míchá – hněte, tím je chutnější. Do šunkovaru vložte krabičku na nádivku (přídavné dno s úchyty pro vytažení). Poté vložte připravené maso, do kterého můžete namočit vařená kuřecí nebo křepelčí vejce, houby, sušené houby nebo oblíbenou zeleninu, jako jsou kousky papriky, rajčat, cibule atd. Šunku naplňte do 3/4 výšky hrnce. Nasaďte přítlačnou desku, delší pružinu a zajišťovací zařízení. Šunku vložte do hrnce s vroucí vodou. Hladina vody musí být o 1–2 cm vyšší než obsah hrnce na vaření šunky. Pokud se voda odpaří, doplňte ji horkou vodou.

Vařte 1 hodinu a 45 minut při teplotě přibližně 90 stupňů Celsia. Po vyjmutí z vodní lázně nechte šunkovar a části masa důkladně vychladnout. Při odstraňování hotového výrobku postupujte přesně opačně. Vyjměte zámek, pružinu a přítlačnou desku a pomocí rukojeti vytáhněte hotový výrobek spolu s přídavným dnem (vyhazovačem). Pokud máte potíže s odstraněním výrobku, ponořte šunku krátce do teplé vody. Vepřová panenka se sušenými švestkami ze šunkovaru

Dlouhým nožem udělejte v kýtě otvor a nacpěte do něj sušené švestky. Smíchejte olivový olej s vinným octem a zbytkem koření a obalte vepřovou panenku v marinádě. Po uplynutí této doby vložte na dno hrnce utěrku a nalijte do něj horkou vodu tak, aby byla 1 cm pod okrajem hrnce. Vařte v páře po dobu 60 minut, přičemž udržujte teplotu masa na 85 °C. Po této době nechte šunku ve vodě vychladnout a poté ji dejte na 24 hodin do chladničky. Hotovou šunku nakrájejte na plátky a podávejte s chlebem.