shumee SKEPP-Kulatá litinová pánev 28cm, ocel
Popis
Produkty Skeppshult jsou vyrobeny pouze z přírodních, ekologicky šetrných surovin, což je alternativa k masově vyráběným hliníkovým pánvím. Litina snese velmi vysoké teploty. Dno pánve je mírně vyduté, což zase zabraňuje deformaci při ošetření vysokou teplotou.Kulatá pánev s ocelovou rukojetíRozměry: průměr cca cm.Výška: cca 3,8 cm.Hmotnost: cca 2,6 kg.Není vhodné do myčky Lze použít v troubě. To znamená, že jsou připraveny k použití. Stačí je pouze opláchnout tekoucí teplou vodou, aby se odstranil veškerý prach a další nečistoty, které se mohou objevit například při přepravě nebo skladování.Kromě toho jsou pánve Skeppshult vyrobeny pouze z přírodních surovin, z čehož plynou dvě základní výhody. skutečnost: -za prvé, povrch pánve je pouze impregnovaný, nikoli potažený nebo smaltovaný. Pokrm je tedy přirozeně obohacen o železo, kterého je v naší každodenní stravě neustále nedostatek. Při použití litinového nádobí část tohoto prvku proniká do nádobí a obohacuje jeho složení, za druhé impregnovaný olej zabraňuje přichycování pokrmů. Použití pánve však vyžaduje zručnost a intuici: povrch se postupem času stává stále odolnějším proti přilepení. Čím častěji se používá při vysokých teplotách, tím více impregnovaný olej chrání jeho povrch. Nezapomínejte však na pravidelnou impregnaci pánve Když se s výrobkem Skeppshult zabýváme poprvé, okamžitě věnujeme pozornost jeho hmotnosti. Určitě to omezuje manuální možnosti, ale má to i své výhody. Každé nádobí Skeppshult má povrch o tloušťce 5 mm. To zajišťuje paralelní rozvod tepla během ohřevu a zabraňuje vychladnutí pánve při přidávání jídla. Dalším aspektem je odolnost litinových výrobků vůči vysokým teplotám: dno pánve je konkávní, což zabraňuje deformaci, která je tak charakteristická pro pánve s tenkým dnem, např. teflonové pánve. Veškeré nádobí Skeppshult je vhodné pro všechny typy sporáků, včetně indukčních. Našim výrobkům věříme, jsme přesvědčeni o jejich vysoké kvalitě, a proto na litinu poskytujeme záruku 25 let PÉČE Pro každodenní péči a stačí kartáč a teplá voda bez saponátů. Pánev je nejlépe čistit, dokud je ještě teplá. Po umytí pánev důkladně osušte – položení na rozpálený hořák je dobrý způsob sušení.Pokud není pánev zcela suchá, mohou se na ní objevit stopy rzi. Pokud si všimnete hnědé barvy na povrchu pánve nebo jakékoli jiné barvy, která se liší od standardní barvy litiny, může to znamenat, že pánev není dostatečně důkladně umytá. V této situaci nasypte hrubou sůl tak, aby pokryla celý povrch dna pánve a zalijte malým množstvím vody. Poté pánev zahřejte na vysokou teplotu asi 1–2 minuty, dokud se všechna voda neodpaří. Odstraňte sůl, která zbyla po odpaření vody, a poté otřete do sucha papírovou utěrkou. Výrobek bude mít nyní šedou barvu a tato barva naznačuje, že je třeba pánev napustit olejem.Za tímto účelem nalijte do suché misky malé množství řepkového oleje a poté pánev zahřejte na vysokou teplotu. Nezapomeňte v troubě/sporáku neohřívat nádobí s dřevěnou rukojetí! Asi po 10–15 minutách odstraňte přebytečný olej. Nádoba by měla být černá, což znamená, že je znovu připravena k použití.