Havanna Mléčný karamelový krém Dulce de Leche, 250g
Havanna Mléčný karamelový krém Dulce de Leche, 250g
Popis
Havanna Mléčný karamelový krém Dulce de Leche, 250g
Krém Dulce de leche vznikl 24. června 1829 na ranči La Caledonia v Argentině, kde byla podepsána smlouva Canuelas mezi Juanem Manuelem de Rosas a velitelem unitární armády Juanem Lavallem. Říká se, že služebná připravovala horké sladké mléko. Když dorazil Lavalle unavený z cesty, lehl si na postel, kde Rosas obvykle odpočíval. Žena, když spatřila náčelníka nepřítele, se rozběhla hledat stráž, ale mléko bylo v ohni zapomenuto. Když se vrátila, stal se zázrak, jeho barva se změnila a zesílila, což dalo šanci tradičnímu Dulce de leche.
Dulce de Leche se používá nejen jako pomazánka, ale také jako složka při výrobě dezertů, jako je pudink, nebo zmrzlina. Jako náplň koláče se také často používá k výrobě např. Torta de Mil Hojas ( z listového těsta).
Složení: voda, cukr, plnotučné mléko*, glukózový sirup, sušené odstředěné mléko*, vanilková příchuť.
*Alergeny
Skladujte v chladu a suchu. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 30 dnů.
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota:: 1,276 kJ (302 kcal)
tuk: 6 g
-z toho nenasycené mastné kyseliny: 4,1 g
sacharidy: 55 g
-z toho cukry: 55 g
protein: 7 g
sůl: 0,3 g
Hmotnost: 250g
Vyrobeno ve Španělsku