Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 5845465

Wilton Forma na Angel food cake ( Andělský dort )

Wilton Forma na Angel food cake ( Andělský dort )

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Andělská forma na pečení vám usnadní přípravu oblíbeného dezertu. Celý popis
476 Kč
Zboží od: Vše na vaření
476 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

26.6.2024 na výdejním místě
26.6.2024 - 27.6.2024 na vaší adrese

Popis

Speciální forma na Andělský dort (Angel food cake ) s nožičkami pro perfektní cirkulaci vzduchu, při chlazení hotového dortu. Tato hliníková forma, je potažena nepřilnavým povrchem, nemusí se tedy vymazávat ( pouze v některých případech se  forma doporučuje vymazat a vysypat ). Pokud chcete, stačí formu vystříkat olejem na pečení. Spodní část s hrotem je vyndávací, korpus jde tedy lehce vyndat z formy. Pokud si chcete recept na Andělský dort vyzkoušet, neměla by Vám tato forma chybět. V klasické formě se korpus špatně vychladí a těsto ztratí svůj objem.
Recept je jednoduchý: V elektrickém robotu za pomocí šlehací metli při střední rychlosti, rozšleháte 12 bílků do pěny, během šlehání přidávejte jemně namletý cukr, zhruba 300g a lžičku vanilkového extraktu , přidat můžete i špetku soli – pro lepší vyšlehání. V některých receptech se uvádí, jako přísada k bílkům lžička Vinného kamene – bílky budou po vyšlehání opravdu pevné. Do vzniklého sněhu opatrně vmíchejte 300g prosátého jemného nejlépe cukrářského cukru – někde zvaný jako Podsypový cukr. V některých receptech se přidává pouze mouka, zhruba 250g ta ale v originálním receptu není. Hotovou směs jemně nandáme do formy na Angel cake, těsto na povrchu uhladíme cukrářskou paletkou, nakonec formou trochu bouchneme o stůl, aby se vyhnal přebytečný vzduch.
Pečeme při 160°C zhruba 35 minut. Korpus musí být na dotek pružný a kůrka korpus zlatá.
Nyní formu překlopte, speciální nožičky zabrání aby se ke korpusu dostal vzduch a zaručují tak perfektní postupné ochlazení piškotu. Pro ještě lepší ochlazení korpusu, můžete využít láhev např. od vína, na její hrdlo položit vnitřní trn formy, ten má otvor a do něj se právě láhev dobře vejde. Forma tak bude ve vyšší výšce a cirkulace bude ještě lepší.
Po 1 hodině formu otočíme, opatrně vyndáme vnitřní část trnu ( ten je součástí spodní části formy a tak se nám piškot krásně vyndá i s trnem ). Za pomocí Cukrářského nože odloupneme – možnou  připečenou část korpusu na trnu a piškot dáme na tác, nebo talíř.
Hotový piškot se může jíst jen tak, popřípadě přelitý sirupem, nebo se často servíruje s čerstvým ovocem, jako jsou jahody, borůvky, maliny a přelité smetanovým krémem a posypaným kokosem.