Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 22505733

GRIZLY Rozinky sušené BIO 1000 g

GRIZLY Rozinky sušené BIO 1000 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
GRIZLY Rozinky sušené BIO 1000 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
Složení: Rozinky*, slunečnicový olej*
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Uzbekistán, Turecko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Celý popis
229 Kč
Zboží od: Grizly.cz
229 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

24.6.2024 na výdejním místě
24.6.2024 - 26.6.2024 na vaší adrese

Popis

GRIZLY Rozinky sušené BIO 1000 g

Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
Složení: Rozinky*, slunečnicový olej*
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Uzbekistán, Turecko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Cukry jsou tvořeny především fruktózou a glukózou. Hroznové víno, resp. rozinky mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, pro to je glykemický index rozinek vyšší – dosahuje průměrné hodnoty GI 65. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle. Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění.

Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1–2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo.

Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).
Rozinky nebo také hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Jsou bohaté na sacharidy (především na fruktózou a glukózu) a dodají tak bleskově potřebnou energii.