10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 16551790

Semo Řecké oregano 0,3g

Semo Řecké oregano 0,3g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Vytrvalá rostlina vhodná na skalky, k sušení sklízíme kvetoucí nať, kdy rostlina obsahuje nejvíc silice s velmi příjemnou vůní, používáme v kuchyni Celý popis
54 Kč
Zboží od: TvFit.cz
54 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

6.6.2024 na výdejním místě
6.6.2024 - 7.6.2024 na vaší adrese

Popis

Řecké oregano / Origanum heracleoticum L.


Popis:

Vytrvalá rostlina, vhodná na skalky, suché zídky nebo do volných trvalkových výsadeb. Tvoří vzpřímené nebo poléhavé keříky. Má ráda písčitohlinitou alkalickou půdu. Vyhovuje jí slunné a chráněné stanoviště, ale snáší i polostín a stín. Vysévá

se zjara a kvete v červenci až v září. Mladé lístky a špičky výhonů se mohou otrhávat podle potřeby průběžně po celé léto. K sušení sklízíme kvetoucí nať, kdy rostlina obsahuje nejvíce silice s velmi příjemnou vůní. Kvete drobnými bílými květy. Nať se seřízne v délce 15 – 20 cm a můžeme ji sušit ve slabší vrstvě nebo zavěšenou ve stínu na vzdušném místě. Má specifickou chuť i mírně peprné aroma. Sušenou nať používáme v kuchyni i v léčitelství. Na Balkáně je oblíbenou součástí mletých mas obzvláště na grilování. Chuťově je výraznější než dobromysl obecná.


V 1 g: 11000 – 12500 semen

Výsev: březen – duben

Sklizeň: červen – září



Řecké oregano: OREGANO (Origanum heracleoticum L./Grécke oregano)

Popis:
Vytrvalá rostlina, vhodná na skalky, suché zídky nebo do volných trvalkových výsadeb. Tvoří vzpřímené nebo poléhavé keříky. Má ráda písčitohlinitou, alkalickou půdu. Vyhovuje jí slunné a chráněné stanoviště, ale snáší i polostín a stín.
Vysévá se zjara a kvete v červenci až v září. Mladé lístky a špičky výhonů se mohou otrhávat podle potřeby průběžně po celé léto. K sušení sklízíme kvetoucí nať, kdy rostlina obsahuje nejvíce silice s velmi příjemnou vůní. Nať se seřízne v délce 15 – 20 cm a můžeme ji sušit ve slabší vrstvě nebo zavěšenou ve stínu na vzdušném místě. Má specifickou chuť i mírně peprné aroma. Sušenou nať používáme v kuchyni i v léčitelství.