Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 22505440

GRIZLY Čočka zelená BIO 500 g

GRIZLY Čočka zelená BIO 500 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
GRIZLY Čočka zelená BIO 500 g Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Čočka zelená* 100% 
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Kanada, Rumunsko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Celý popis
119 Kč
Zboží od: Grizly.cz
119 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

27.6.2024 na výdejním místě
27.6.2024 - 1.7.2024 na vaší adrese

Popis

GRIZLY Čočka zelená BIO 500 g

Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Čočka zelená* 100% 
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Kanada, Rumunsko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červená, černá, hnědá, zelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Čočka zelená zvaná Puy pochází původem z Francie je skvělým zdrojem bílkoviny, vlákniny, vitaminů a minerálů. Vláknina v ní obsažená pomáhá regulovat funkci střev, a tak je vhodnou prevencí proti zácpě. Čočka obsahuje ze všech luštěnin nejvíce železa, které podporuje krevní oběh a prospívá srdci. 

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Použití: Není potřeba ji před vařením namáčet, stačí pouze propláchnout. Vaří se krátce asi 15 – 20 minut. Čočka zelená si na rozdíl od červené, hnědé a žluté i po uvaření zachovává svůj tvar i konzistenci, proto se hodí do salátů, polévek nebo jako zdravá a příloha, která nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná, a navíc je zdraví prospěšná. 

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu
Čočka zelená zvaná Puy pochází původem z Francie. Má velmi specifickou kořeněnou chuť. Není třeba ji namáčet a zachová si i po uvaření svůj tvar, proto se skvěle hodí do salátů nebo jako příloha. Vychutnejte si ji v biokvalitě.