Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 22505743

GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g

GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole Mungo* 100% 
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Celý popis
79 Kč
Zboží od: Grizly.cz
79 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

21.6.2024 na výdejním místě
21.6.2024 - 25.6.2024 na vaší adrese

Popis

GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g

Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole Mungo* 100% 
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Mungo fazole je název semene rostliny s názvem vigna zlatá. Má svůj původ v Indii a Číně, kde je obvyklou surovinou tradičních pokrmů. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovou, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. 

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Použití:  Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 2 hodiny. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 25 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole mungo jsou velmi oblíbené také jako naklíčené, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty.  Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Fazole Mungo jsou nejmenším druhem fazolí. Mají olivově zelenou barvu a chutí připomínají zelený hrášek. Jsou velmi oblíbené také jako naklíčené. Patří neodmyslitelně do indické a čínské kuchyně. Vychutnejte si je v biokvalitě.