Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 22505259

GRIZLY Quinoa červená 500 g

GRIZLY Quinoa červená 500 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
GRIZLY Quinoa červená 500 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa červená 100 % 
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neov…
Celý popis
79 Kč
Zboží od: Grizly.cz
79 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

2.7.2024 na výdejním místě
2.7.2024 - 4.7.2024 na vaší adrese

Popis

GRIZLY Quinoa červená 500 g

Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa červená 100 % 
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Quinoa červená je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za „matku zrn“. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálních látek (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). 

Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek. 

Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 – 20 minut

Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

 

Quinoa červená je další druh populární bezlepkové pseudoobiloviny Quinoy neboli merlíku čilského. Je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně.