LaProve DuoPack Chilli Chipotle a Chilli Habanero 100g
Popis
1.
Chipotle
Chipotles jsou středně pikantní chilli papričky vyznačující se silnou a příjemnou chutí s hlubokými kouřovými tóny. Ty se i přes sladkou vůni promění v zemité pálení, které trvá několik minut. Chipotles jsou pikantnější než, řekněme, anaheimské nebo poblano papriky, ale jemnější než kajenský pepř nebo serrano pepř.
Jalapeňos se sklízejí, když jsou ještě zelené. K výrobě chipotles mohou dozrát do krásné červené barvy. Sklízí se, až když jsou téměř suché. Poté se položí na kovové rošty, na kterých se udí. Výsledkem jsou sušené, tmavě hnědé, kouřové chilli papričky. Tyto papriky lze použít celé, nebo ve vločkách či prášku. Někdy se přidávají rajčata, cibule, koření a ocet, aby vznikla omáčka zvaná „adobo“. Chilli paprička guajillo nebo chilli guajillo nebo chile guaco (španělsky: chile guajillo) je landrace odrůda chilli papričky druhu Capsicum annuum a je druhou nejčastěji používanou sušenou chilli papričkou v mexické kuchyni.
2.
Habanero
Červená paprička habanero je jednou z nejpálivějších papriček na světě, přibližně 50krát pálivější než paprička jalapeño. Tenkostěnné plody jsou kulaté, vrásčité a dosahují asi 5 cm na délku a 3 cm na šířku. Jejich tvar je podobný jako u mini papričky. Mají tak intenzivní ovocnou chuť, že mnoho jiných chilli papriček může jen stěží konkurovat habanero. Jejich chuť tropického ovoce z nich dělá nezbytnou součást každé omáčky a obzvláště dobře se hodí k tropickému ovoce. Jejich barva se mění od světle zelené po červenou (někdy i oranžovou).