10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 12803437

LifeLike LifeLike Lyofilizovaný černý rybíz 20g

LifeLike LifeLike Lyofilizovaný černý rybíz 20g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
100% černý rybíz, se zachovanou strukturou a výživovou hodnotou, bez přidaného cukru, barviv, dochucovadel a konzervačních látek, voňavé jako čerstvé. Co je lyofilizované ovoce? Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Celý popis
89 Kč
Zboží od: nakliceno.cz
89 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Poslední 2 kusy
S novou kartou za

24.5.2024 na výdejním místě
24.5.2024 - 28.5.2024 na vaší adrese

Popis

100% černý rybíz, se zachovanou strukturou a výživovou hodnotou, bez přidaného cukru, barviv, dochucovadel a konzervačních látek, voňavé jako čerstvé.


Co je lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Výhody lyofilizovaného ovoce:
  • zachování chutí
  • zachování vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy
  • zachování struktury
  • zachování nutričních hodnot a vitamínů
  • zachování živin a minerálů
  • zachování energetické hodnoty
  • neplatíte hmotnost vody
  • 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování
Proces lyofilizace:
  • předčištění a kontrola kvality
  • rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu – při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
  • první pomalé sušení ve vakuu – odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
  • druhé sušení – postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
  • výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Historie lyofilizace:
  • objevena za II. světové války
  • vyvinuta jako technika uchování, která umožnila stabilitu a životaschopnost bez potřeby chladu.
  • poprvé využito v medicíně k uchování krevního séra.
 
  SLOŽENÍ / ZLOŽENIE 

100 % Česný rybíz

ZEMĚ PŮVODU / KRAJINA POVODU
Polsko BALENO A ZPRACOVÁNO / BALENIE A SPRACOVANIE
Česká Republika NUTRIČNÍ / NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G
Energie / Energia 1 202 kJ / 287 kcal
Tuky  6,3 g 
– z toho nasycené / nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy   59,6 g  
– z toho cukry 39,6 g
Vláknina 20 g
Bílkoviny / Bielkoviny 7,6 g
Sůl < 0,1 g
UPOZORNĚNÍ / UPOZORNENIE

Nevystavujte slunečnímu záření. 
Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%. 
Po otevření spotřebujte do 14 dnů. 
Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu.
Alergeny jsou zvýrazněny tučně.