SIXTOL Refraktometr univerzální pro ovocné koncentráty (džusy, sirupy, džemy atd.) AT 32 SIXTOL
Popis
Refraktometr univerzální pro ovocné koncentráty (džusy, sirupy, džemy atd.) AT 32
Kvalitní refraktometr / brixmetr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření obsahu cukru v ovocných koncentrátech/džusech, sirupech, džemech, kondenzovaném mléku apod. v rozsahu 0 – 32 % Brix. Refraktometr je přístroj pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek. Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích apod. % Brix je univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu. ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 0°C až 30°C není nutná žádná kalibrace).
Hlavní výhody:
Kompaktní velikost přístroje
Přístroj nepotřebuje žádnou baterii a nevyžaduje montáž
Vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost
Malá odchylka a vysoká přesnost měření
Tělo přístroje je z lehké a odolné speciální hliníkové slitiny
Nevyžaduje prakticky žádnou údržbu
Část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem
<