Kompava Probiodom 60 kapslí
Popis
Kvalitní probiotické kultury obsahují až 8 stabilních kmenů
Kompava Probiodem obsahuje až 8 druhů probiotických kultur v doporučené denní dávce až 6 miliard probiotických bakterií, které udržují správnou rovnováhu dobrých střevních bakterií. Nejvíce bakterií žije v trávicím systému, kde ovlivňují celkové trávení, funkce sliznice a imunitní mechanismy střeva. Probiodem je obohacen o prebiotickou složku (inulin a fruktooligosacharidy – FOS), která podporuje životaschopnost a růst přátelských střevních bakterií, především bifidobakterií a laktobacilů. Ty štěpí složité molekuly FOS, čímž vznikají látky, které vytvářejí nepříznivé podmínky pro růst a rozmnožování nežádoucích bakterií.
Výhody
- 6 miliard probiotických bakterií v doporučené denní dávce
- 8 druhů probiotických kultur
- obohacený o prebiotickou složku (inulin a fruktooligosacharidy)
- 4 kmeny laktobacilů (Lactobacillus acidophilus W22, Lactobacillus plantarum W21, Lactobacillus paracasei W20, Lactobacillus salivarius W24) – tento druh bakterií se přirozeně nachází v trávicím traktu, v pochvě, v mateřském mléce. Jejich úkolem je bránění růstu patogenních bakterií, které způsobují střevní záněty a průjmy. Okyselují prostředí střev tím, že produkují kyselinu mléčnou a brání tak například růstu salmonely. Snižuje výskyt vaginální mykózy a pozitivně ovlivňuje činnost močové trubice, kde bojuje i proti Escherichia coli (tlumí její růst a tím urychluje např. léčbu zánětu močového systému).
- 2 kmeny bifidobakterií (Bifidobacterium lactis W51 a W52) – jedná se o druh bakterií, jejichž hlavní funkcí je trávení vlákniny a jiných komplexních sacharidů. Díky tomu, že tráví vlákninu, produkují zdravé mastné kyseliny, které jsou důležité pro zdraví střev a také pomáhají řídit pocity hladu.
- Lactococcus lactis W19 – jedná se o bakterii, která za účasti s mlékem pomocí bakteriálních enzymů vytvoří z laktózy energetické molekuly (ATP). Vedlejším produktem ATP je kyselina mléčná, která zmírňuje rozmnožování a růst škodlivých mikrobů a patogenů ve střevech.
- Enterococcus faecium W54 – je druh bakterie, který zabraňuje v organismu rozmnožování choroboplodných zárodků či rozvoji cestovatelských průjmů. Obnovuje vyváženost flóry tlustého střeva a je zodpovědná i za správné trávení. Její aktivitu zvyšuje selen. Má schopnost přilnout na střevní stěnu a zabudovat se mezi ostatní střevní užitečné bakterie, a tak brání úniku patogenů přes střevní sliznici do krve.
Doporučené dávkování
Užijte 2 až 6 kapslí denně spolu s jídlem. Zapijte dostatečným množstvím vody. Děti od 3 let: 1 až 3 kapsle denně.
Nutriční hodnoty
Kompava Probiodom 60 kapslí | |||
Velikost jedné dávky: 1 kapsle | |||
Počet dávek v balení: 60 | |||
Nutriční hodnoty | 1 dávka (1 kapsle) | 100 g | RVH%* |
Energetická hodnota | 5 kJ / 1,3 kcal | 0 kJ /0 kcal | ** |
Tuky | 0,0 g | 0 g | ** |
z toho nasycené | 0,0 g | 0 g | ** |
Sacharidy | 0,3 g | 0 g | ** |
z toho cukry | 0,0 g | 0 g | ** |
Vláknina | 0,1 g | 0 g | ** |
Bílkoviny | 0,0 g | 0 g | ** |
Sůl | 0,0 g | 0 g | ** |
Probiotické kmeny bakterií: | |||
Bifidobacterium lactis W51 a W52 | ** | ||
Enterococcus faecium W54 | ** | ||
Lactobacillus acidophilus W22 | ** | ||
Lactobacillus paracasei W20 | ** | ||
Lactobacillus plantarum W21 | ** | ||
Lactobacillus salivarius W24 | ** | ||
Lactococcus lactis W19 | ** | ||
*RVH – Referenční výživová hodnota. Referenční příjem průměrného dospělého (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
**RVH není stanoveno | |||
Složení | |||
Kukuřičný škrob, maltodextrin, inulin, chlorid draselný, bakteriální rody, sulfid hořečnatý, fruktooligosacharidy (FOS), enzymy (amyláza), vanilkový prášek, sulfid manganatý, rostlinná kapsle (hypromelóza, uhličitan vápenatý). | |||
Alergeny | |||
Neobsahuje alergeny. |