Wolfberry Strouhanka Panko 500 g Wolfberry
Popis
Jak používat panko strouhanku
Obalovací směs podobná u nás používané strouhance vytváří skvělou křupavou krustu. Panko nejčastěji využíváme při přípravě vepřového nebo drůbežího obalovaného řízku. Do panka můžeme obalit maso, ryby, mořské plody, houby či zeleninu. V panku obalujeme jako v klasické strouhance, tedy v trojobalu – hladké mouce, vajíčku a panku. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
V receptech se někdy setkáme s výrazem panko strouhanka. Jde o japonskou strouhanku, která má zcela stejné využití jako naše známá klasická strouhanka. Japonská panko strouhanka má však hrubší strukturu a tím vypadá jako drobné vločky. Na rozdíl od české strouhanky, která se připravuje ze starších rohlíků, veky nebo světlého chleba, který se nechá proschnout a poté se rozmixuje najemno, se panko vyrábí z čerstvého bílého chleba a pomele se nebo strouhá nahrubo. A čím je japonská strouhanka v kuchyni tak zajímavá? Hned ze dvou důvodů. Za prvé při smažení nenasákne zdaleka tolik tuku a za druhé je výsledný pokrm mnohem křupavější. Název panko je odvozen z portugalského či španělského překladu slova chléb (pan) a japonské přípony -ko, která znamená mouku. Panko strouhanka se vyrábí po celém světě, zejména však v asijských zemích.
Skladování
Panko strouhanku přesuňte do nádoby s těsnícím víčkem a skladujte na suchém a temném místě při běžné pokojové teplotě do 20°C. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Strouhanka vyrobená z čerstvého bílého chleba (pšeničná mouka 96,8%, kvasnice 3%, sůl 0,2%).
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1120 kJ/270 kcal; Tuky: 0,2 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 53 g – z toho cukry 1 g; Vláknina 5,5 g, Bílkoviny: 9,8 g; Sůl: 0,2 g
500 g