MALL.cz spouští velký affiliate program:

Od února nabízí procenta z prodeje mediálním domům, ale i malým webům či bloggerům

Praha, 28. leden 2010

Nedávno zveřejněné výsledky amerického internetového maloobchodu Amazon.com ukázaly, že spotřebitelé jsou ochotni utrácet na internetu i za krize. A dokonce více než před ní. Podobná situace panuje podle slov Petra Krále z nákupní galerie MALL.cz také v Česku.

„O nějakém způsobu affiliate programu jsme začali uvažovat již před několika lety,“ říká ředitel MALL.cz Marek Liška. „Pro technickou část jsme se zvolili platformu TradeDoubler, která nabízí široké spektrum řešení a intuitivní ovládání kampaní. Společnost je navíc špičkou ve svém oboru. Licenci máme zakoupenou nejenom pro ČR, ale i pro další státy, kde díky naší mateřské společnosti Netretail Holding B.V. operujeme,“ dodává Marek Liška. „Věříme, že tento způsob generování finačních prostředků uvítají v současné nelehké ekonomické situaci jak velké vydavatelské domy, tak provozovatelé malých webů včetně fyzických osob,“ doplňuje Marek Liška. Pro představu, v prosinci 2009 měl MALL.cz měsíční obrat 330 miliónů Kč.

„Partneři budou moci na svých stránkách zobrazovat jak grafické, tak textové kampaně zaměřené na produkty a produktové segmenty nabízené na MALL.cz,“ popisuje Jindřich Trčka, affiliate manager MALL.cz. „Budou mít na výběr z několika druhů nabízených produktů či segmentů. Partnery bychom chtěli motivovat především atraktivní provizí. Navíc získají provize i z opakovaných nákupů, tzn. pokud zákazník přes stránku partnera nakoupí a do 30 dnů napíše do adresy rovnou www.mall.cz, obdrží partner díky systému provizi i za případný nákup z této cesty,“ dodává Jindřich Trčka.

Provize se samozřejmě vypočítávají ze všech realizovaných obchodů. Tzn. že když například ze stránky věnované kočičím mazlíčkům přijde přes banner věnovaný stelivu zákazník, který si ve finále na MALL.cz koupí plazmu, dostane provozovatel stránky o kočkách provizi z prodeje plazmy.

Podrobné informace, včetně výše provizí, jsou k dispozici na adrese www.mall.cz/affiliate-program, kde je rovněž možné požádat o registraci do programu.