TRAEGER

Americké grily Traeger patří k nejzásadněším novinkám na poli grilování pro rok 2016. Ačkoli samotná historie značky Traeger se začala psát již před třiceti lety, do České republiky dorazily až nyní. Ptáte se čím tyto grily vynikají? Tím hlavním rozdílem je palivo, které u grilů Traeger tvoří 100% dřevěné pelety a které připravovaným delikatesám propůjčují nezaměnitelné aroma kouře. Dáme ruku do ohně za to, že grily Traeger vás nezklamou!

Grilování na peletách

Jak jsme již zmínili v úvodu, tím hlavním rozdílem oproti ostatním grilům je v případě značky Traeger palivo v podobě pelet, které samotný výrobce nabízí v sedmi různých variantách. Každé z nich pak propůjčí připravovanému jídlu jiné aroma a jinou chuť.

Největší výhodou na peletách je velmi komfortní provoz. Zatímco u běžných grilů na dřevěné uhlí jsme před každým použitím nuceni roztopit uhlí a následně oheň udržovat přikládáním, v případě grilů na plyn či peletky se o to za nás postará automatika. Chceme-li navíc v uhelném grilu udržovat požadovanou teplotu, musíme být krom zdatného kuchaře také skvělým topičem.

Jak to funguje

Srdce grilů Traeger je tvořeno zásobníkem na pelety, odkud jsou šnekovým mechanismem dopravovány přímo do spalovací komory. Zde jsou zažehnuty pomocí Hot Rod podpalovače a výsledný žár a kouř je pomocí indukčního ventilátoru rovnoměrně distribuován až k připravovaným dobrotám. V závislosti na zvolené teplotě je palivo dopravováno do topeniště příslušným tempem.

No a když jsou už všichni nacpaní k prasknutí, zvolíte na ovládacím panelu vypínací sekvenci, která se postará o dohoření všech zbytků paliva, vyfoukání celého grilu a následně i jeho kompletní vypnutí. Chytré, že?

Výrobky značky TRAEGER jsou zastoupeny v následujících kategoriích: