Van Houten Kakao 230 g v plechovce
249 Kč 201 Kč

Prémiový kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Tučnost je 20/22%. Kakao je uloženo v praktické plechové dóze o objemu 230g a kromě přípravy kakaového nápoje je také výborné pro pečení, přípravu polev či náplní.

Van Houten Horká čokoláda Selection 1kg
239 Kč 189 Kč

Van Houten horká čokoláda Selection je instantní směs pro přípravu čokoládového nápoje s obsahem kakaa 16%. Nápoj připravený ze směsi se vyznačuje silnou čokoládovou chutí. Možnost přípravy nápoje je rozmícháním do vody nebo do mléka.

Van Houten Horká čokoláda Passion 750 g
249 Kč 168 Kč

Van Houten horká čokoláda Passion vám svoji silnou chutí a tmavou barvou přiblíží nápoje italských kaváren. Nápoj je možno připravit rozmícháním ve vodě, anebo v mléku. Z balení připravíte až 35 porcí horké čokolády. Instantní směs obsahuje 33% kakaa.

Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.

Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.

Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.

Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.