Van Houten Kakao 500 g (plechová dóza)
349 Kč

299 Kč

Kakao s tučností 20/22%, které je baleno v praktické dóze 500 g. Kakaový prášek Van Houten je vysoce kvalitní a vyznačuje se jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Kakao je samozřejmě velice vhodné i pro pečení, přípravu polev a náplní.


Van Houten Horká čokoláda Passion 750 g
249 Kč

199 Kč

Van Houten horká čokoláda Passion vám svoji silnou chutí a tmavou barvou přiblíží nápoje italských kaváren. Nápoj je možno připravit rozmícháním ve vodě, anebo v mléku. Z balení připravíte až 35 porcí horké čokolády. Instantní směs obsahuje 33% kakaa.


Van Houten Kakao 250 g (plechová dóza)
249 Kč

199 Kč

Vysoce kvalitní kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Tučnost je 20/22%. Kakao je uloženo v praktické plechové dóze a je samozřejmě vhodné i pro pečení, přípravu polev či náplní.


Van Houten Horká čokoláda Selection 1kg
239 Kč

189 Kč

Van Houten horká čokoláda Selection je instantní směs pro přípravu čokoládového nápoje s obsahem kakaa 16%. Nápoj připravený ze směsi se vyznačuje silnou čokoládovou chutí. Možnost přípravy nápoje je rozmícháním do vody nebo do mléka.


Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.

Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.

Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.

Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.