Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 492186

Maxwell & Williams fondue White Basics

Maxwell & Williams fondue White Basics

Elegantní fondue na čokoládu z kolekce australské značky Maxwell & Williams. Je vyrobené z porcelánu a vhodné do myčky i mikrovlnné trouby. Skládá se ze dvou dílů, přičemž spodní nádobka je určena pro vložení čajové svíčky. Součástí sady jsou i čtyři vidličky s plastovou rukojetí, která je barevně zakončena. Celý popis
Produkt se již neprodává
439 Kč
Zboží od: MALL
439 Kč

Popis

Maxwell & Williams White Basics Fondue

Základní bílá barva porcelánu zapadne do jakékoliv kuchyně nebo jídelny.

  • Šesti dílná sada.
  • Tělo fondue je vyrobeno z porcelánu a vidličky v kombinaci ocelu a plastu.
  • Spodní nádobka je určena pro vložení čajové svíčky.
  • Snadná údržba a elegantní design.
  • Vhodné do mrazničky, mikrovlnné trouby a myčky nádobí.
  • Rozměry: výška 14 cm, průměr 12 cm.
  • V misce rozpustíme čokoládu (je-li příliš hustá, zředíme ji trochou mléka).
  • Na vidličky napichujeme kousky ovoce (kiwi, banány, jahody, jablka, meruňky, apod.) a máčíme je v čokoládě.

Značka Maxwell & Williams

  • byla založena v roce 1995 v Austrálii
  • představuje širokou škálu doplňků do domácnosti vyrobených z těch nejkvalitnějších dostupných materiálů (např. keramika, porcelán, sklo, nerezová ocel, bambusové dřevo)

Z historie fondue

  • fondue je způsob přípravy pokrmu pocházející ze Španělska (zde vzniklo v 18. století)
  • původ pokrmu si nárokují kromě Švýcarů také Francouzi
  • slovo fondue (čteme správně fondy) znamená tavit (v klasické francouzské kuchyni je toto slovo vyhrazeno pro tavený pokrm, převážně se sýrem)
  • původně se jednalo o ohřívanou mísu se směsí sýrů (nejméně dvou druhů) a vína
  • ve vínovo-sýrové směsi se pak namáčelo pečivo, aby změklo

Volit můžeme mezi sýrovým, čokoládovým nebo masovým fondue

  • dnes existuje fondue v různých podobách
  • kromě sýrové omáčky (nejčastěji se v tomto případě používá ementál, čedar, parmazán nebo gouda) můžeme použít omáčku sladkou (například z rozpuštěné čokolády), kyselou či z masového vývaru
  • v omáčkách můžeme namáčet nejen chléb a další pečivo, ale také maso, ryby, mořské plody, ovoce (kiwi, banány, jahody, jablka, meruňky, švestky) či zeleninu (okurky, cibulky, čalamádu, naložený česnek)
  • přílohy se vždy podávají v malých miskách

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: