Maxwell & Williams fondue White Basics
Elegantní fondue na čokoládu z kolekce australské značky Maxwell & Williams. Je vyrobené z porcelánu a vhodné do myčky i mikrovlnné trouby. Skládá se ze dvou dílů, přičemž spodní nádobka je určena pro vložení čajové svíčky. Součástí sady jsou i čtyři vidličky s plastovou rukojetí, která je barevně zakončena.
Celý popis
Produkt se již neprodává
439 Kč
Zboží od:
MALL
439 Kč
Popis
Maxwell & Williams White Basics Fondue
Základní bílá barva porcelánu zapadne do jakékoliv kuchyně nebo jídelny.
- Šesti dílná sada.
- Tělo fondue je vyrobeno z porcelánu a vidličky v kombinaci ocelu a plastu.
- Spodní nádobka je určena pro vložení čajové svíčky.
- Snadná údržba a elegantní design.
- Vhodné do mrazničky, mikrovlnné trouby a myčky nádobí.
- Rozměry: výška 14 cm, průměr 12 cm.
- V misce rozpustíme čokoládu (je-li příliš hustá, zředíme ji trochou mléka).
- Na vidličky napichujeme kousky ovoce (kiwi, banány, jahody, jablka, meruňky, apod.) a máčíme je v čokoládě.
Značka Maxwell & Williams
- byla založena v roce 1995 v Austrálii
- představuje širokou škálu doplňků do domácnosti vyrobených z těch nejkvalitnějších dostupných materiálů (např. keramika, porcelán, sklo, nerezová ocel, bambusové dřevo)
Z historie fondue
- fondue je způsob přípravy pokrmu pocházející ze Španělska (zde vzniklo v 18. století)
- původ pokrmu si nárokují kromě Švýcarů také Francouzi
- slovo fondue (čteme správně fondy) znamená tavit (v klasické francouzské kuchyni je toto slovo vyhrazeno pro tavený pokrm, převážně se sýrem)
- původně se jednalo o ohřívanou mísu se směsí sýrů (nejméně dvou druhů) a vína
- ve vínovo-sýrové směsi se pak namáčelo pečivo, aby změklo
Volit můžeme mezi sýrovým, čokoládovým nebo masovým fondue
- dnes existuje fondue v různých podobách
- kromě sýrové omáčky (nejčastěji se v tomto případě používá ementál, čedar, parmazán nebo gouda) můžeme použít omáčku sladkou (například z rozpuštěné čokolády), kyselou či z masového vývaru
- v omáčkách můžeme namáčet nejen chléb a další pečivo, ale také maso, ryby, mořské plody, ovoce (kiwi, banány, jahody, jablka, meruňky, švestky) či zeleninu (okurky, cibulky, čalamádu, naložený česnek)
- přílohy se vždy podávají v malých miskách
Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: