Emile Henry Forma na pečení chleba v troubě EMILE HENRY, hranatá granátová
Popis
Vnitřní zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, chléb bude vláčný a jemný uvnitř.
Těsto přikryjeme necháme kynout při pokojové teplotě. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, bude těsto unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé, hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůrce a umožňují těstu stoupat. Pečeme obvykle při teplotě 240 °C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během pečení. Po upečení odklopíme a necháme chleba vychladnout tak, aby byla kůrka krásně křupavá.
Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C. Vhodné do myčky na nádobí.