10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 5843856

Ibili Forma na koláč kulatá 28cm

Ibili Forma na koláč kulatá 28cm

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Kvalitní ocelová forma o průměru 28cm, jež je doplněna o jemný vlnitý okraj. Celý popis
330 Kč
Zboží od: Vše na vaření
330 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední 2 kusy
S novou kartou za

19.12.2024 na výdejním místě
19.12.2024 - 20.12.2024 na vaší adrese

Popis

Výrobním materiálem této speciální a nízké formy na koláč a obdobné pochutiny je ocel, která je opatřena nepřilnavým povrchem. Forma, mezi jejíž největší přednosti patří bezpochyby odnímatelné dno. Ideální kombinace určená pro rychlé a bezproblémové stolování. Formu lze vložit do myčky na nádobí.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Velice ráda používám tuto formu s vyjímatelným dnem, obzvlášť nyní v letních měsících na pečení ovocných koláčů z různých těst. Bude se ale hodit celoročně, o tom nepochybuji. Doposud jsem měla pouze klasickou a obyčejnou hliníkovou formu a pak později z varného skla Simax, ale tato je lepší.

Forma je z kvalitního a pevného materiálu, tudíž se ani jeden díl neohýbá a zůstávají pevné. Velice dobře se s ní pracuje. Při pečení koláčů z křehkého nebo lineckého těsta není třeba formu vymazávat tukem a těsto se dá rozválet přímo na spodním díle, s mírným přesahem aby byl okraj, pak se shora vloží do obvodového dílu a těsto se už pak jen „vymačká“ trochu do výšky. Jde to rychle a jednoduše, ani není třeba vál. Pokud peču koláče z jiného těsta, např. třeného, tak formu jen velmi mírně přetřu mašlovačkou olejem a vysypu hrubou moukou. Při pečení kynutého těsta použiju jen olej a nevysypávám moukou. Taky se může použít papír na pečení, ale není opravdu potřebný.

Vyjímatelné dno je pro mě velkou výhodou, koláče vždy hezky vyjmu krátce po upečení. Jen je třeba větší opatrnosti, pokud je forma ještě horká. Pak o trochu později moučník ze spodního dílu za pomocí plastové obracečky podeberu a sesunu na podnos. Na spodním díle bych koláč nekrájela, aby se neporušil nepřilnavý povrch. Při pečení v klasické formě, když nebyl použitý papír na pečení se koláče špatně dostávaly ven a občas se mi stalo, že se třeba přelomil. Tady s touto formou se to nemůže stát.

V této formě se dá upéct jakýkoliv koláč z různých druhů těst, jak sladké, tak samozřejmě i slané. Tuto formu můžu opravdu doporučit a myslím si, že si najde své místo v každé kuchyni a každý majitel ji bude rád a s úspěchem používat.
M.F.