Formička preclík PH
Formička preclík PH
Popis
Rozválený plát těsta o síle cca 5 mm z obou stran pomoučíme a formičkou vykrojíme. Stisknutím tlačítka vytlačíme vykrojený tvar do dlaně druhé ruky a umístíme na vymaštěný plech, pečící fólii nebo pečící papír. Rozměry 7 × 4.5 × 5 cm. Příprava těsta na sýrové preclíky: 50 dkg hladké mouky, 25 dkg nastrouhaného eidamu, 25 dkg tuku, 250 ml šlehačky nebo smetany, 1 lžička soli, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky vegety. Zdobíme kmínem, mákem, sezamovým semínkem nebo hrubou solí. Pečeme do růžova cca 12 až 15 minut při 150°C. Výborné k vínu nebo pivu. Při čištění vyšroubujeme vrut ve spodní části vyhazovače a formičku rozebereme, umyjeme v teplé vodě v běžných saponátových prostředcích, po oschnutí opět sestavíme. EAN 8594011951342