Dýňový chléb bez lepku 550 g
Dýňový chléb bez lepku 550 g
Popis
Pro chvíle, kdy se vám nechce vařit, je ideální mít po ruce čerstvé pečivo. Pokud vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoduše si připravte vylepšenou variantu, a to bezlepkový dýňový chléb.
Složení:bramborový škrob, rýžová mouka, semena tykve (dýně) 10 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, rostlinná vláknina, kmín, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová
Přídatné látky:
E491, E412, E150c, E330
Výživové hodnoty:Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1535 kJ/ 363 kcal
Tuky 5,8 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g
Sacharidy 70 g
– z toho cukry 1,5 g
Bílkoviny 6,3 g
Sůl, 1,7 g.
Dávkování:Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut. Použití pro domácí pekárny: do domácí pekárny nalijeme 380 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než je doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chléb, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez Vaší práce.
Balení:550 g