Vergnano Jamaica Blue Mountain zrnková 125 g

Vergnano Jamaica Blue Mountain zrnková 125 g

Vysoce prémiová káva Jamaica Blue Mountain vyniká svou dokonale vyváženou chutí, která je výsledkem pěstování na úrodné vulkanické půdě s pravidelnými srážkami. Silné aroma spolu s perfektní aciditou dělají z této kávy tu nejlépe hodnocenou kávu na světě. Celý popis
699 Kč
Cena je uvedena včetně DPH.
677 Kč
Od prodejce MALL

Skladem 4 kusy

8.8.2021 při doručení na adresu
Možnosti doručení
 

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 967903

Popis

logo

Caffe Vergnano Jamaica Blue Mountain

  • Obsahuje 125 g zrnkové kávy.

Káva vyrůstá na úrodné, vulkanické půdě, s pravidelnými srážkami a především v ostrovním podnebí zahaleným mlhou a mraky, kryjící kávu před slunečním žárem. Všechny tyto faktory způsobují vznik vyjímečné kávy se sladkou vůní připomínající kvítí (znatelné především při přivonění k čerstvě praženým zrnům), bohatou chutí a plným tělem se střední kyselostí a kakaovým koncem.

Aby se káva mohla nazývat Blue Mountain Jamaica (JBM) musí vyrůstat ve výškách do 1800 m v Portlandských osadách, St. Andrew, St. Mary a St. Thomas zahrnující oblast o rozloze 6000 ha. Kávové plantáže v horách Blue Mountain jsou charakteristické malými holdingy o rozloze do 4 ha ale jsou zde i firmy o rozloze až 70 ha. Nachází se zde okolo 25000 drobných pěstitelů. Ve skutečnosti je oblast, kde se káva pěstuje, realtivně malá a exportní roční produkce činící mezi 1000–1350 t je ve srovnání se světovými standardy nepatrná, rovna např. 0,1% Kolumbijské roční produkce aneb 3 hodiny Kolumbijské produkce kávy.

Nedostatek a exkluzivitu kávy podtrhuje fakt, že káva JBM je ve skutečnosti jedinou kávou na světě balenou do dřevěných sudů oproti běžně používaným jutovým pytlům. Důležitější než kdy jindy je skutečnost, že dnes každý sud kávy musí projít kotrolou JCIB (formálně pod kontrolou The Regulatory Division) kdy je všechna nepražená káva pečlivě zkontrolována před vlastním exportem. Toto je časově náročná procedura, která může způsobit zpoždění ale kvalita je prvořadá a přísně kontrolovaná zajišťující, že všechna káva JBM opouštějící ostrov je jen té nejvyšší kvality. Mimoto, JCIB nastavuje přísná pravidla pro pěstování, sklízení, zpracování a prodej kávy aby zajistila, že každý šálek JBM kávy je a bude vždy v excelentní kvalitě.

O značce Caffe Vergnano:

Již po čtyři generace znamená káva pro rodinu Vergnano umění, kulturu a oddanost. Je to tradice, která sahá až do roku 1882, kdy Domenico Vergnano, dědeček současných majitelů, zahájil podnikání otevřením malého obchodu se smíšeným zbožím v městečku Chieri na úpatí kopců, které obklopují Turín. Obchod se velmi brzy specializoval na pražení a prodej kávy, a tak rozhodl o historickém poslání rodiny Vergnano. Třicátá léta znamenala významnou etapu v rozvoji firmy po zakoupení výrobního závodu na kávu a otevření tří skladů v Itálii, a to v Turíně, Albě a Chieri. Výstavba závodu v Santeně v 70. letech potvrdila, že Vergnano je jednou z nejprestižnějších italských pražíren kávy. V roce 1986 pak zaznamenává společnost významný úspěch ve svém rozvoji díky fúzi s proslulou „Casa del Caffè" v Turíně, která má mezi podniky v piemontském řetězci kaváren vedoucí postavení pokud jde o kvalitu a slouží dnes v tomto kraji více než 2000 klientů. Závodem o rozloze 8000 m2, devíti automatizovanými výrobními linkami a dvojciferným růstem od roku 2001 do dnešního dne Vergnano dokazuje, že je jako šestý výrobce kávy v Itálii v řetězcích hromadného obchodu prosperujícím podnikem, který je schopen čelit dynamicky a s profesionální kompetencí novým výzvám trhu.

Od začátku se Vergnano orientovalo na výběr nejcennějších druhů káv, ty které jen rostou v jistých nadmořských výškách, ve zvláštních klimatech země bohaté na minerální soli, které jsou ve středozemních amerických zemích jako jsou Haiti, Salvador, Costa Rica, San Domingo, Guatemala a později také Kenya a Brazílie. Sledování kvality ve skutečnosti začíná již před začátkem růstu rostliny a to používáním přírodního kompostu u kávových farem, které produkují pro Vergnano, protože to je jediná metoda, která povoluje kultivaci chutných zrnek kávy.

history
Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: