Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 100020922449

Salvia Paradise Kari indické (Varianta 100 g)

Salvia Paradise Kari indické (Varianta 100 g)

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Celý popis
Produkt se již neprodává
84 Kč
Zboží od: Vivantis
84 Kč

Popis

Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně.

Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Použití:
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.

Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme:

1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,
½ šálku dlouhozrnné rýže,
1 šálek kuřecího vývaru,
1–1,5 lžíce kari indického,
½ lžíce mletého chilli,
3 lžíce sekané cibule,
2 lžíce mletého česneku,
½ lžíce sekané červené papriky.

Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.

Kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max. 10 %).

Přídatné látky:

Cukr, sůl (max. 10 %)

Balení:

Sypký prášek

Upozornění:

Není určeno dětem do 3 let. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
Skladujte v temnu a suchu.


Složení:
 
Složka / Množství
Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
Složka / Schválená zdravotní tvrzení
Kurkuma dlouhá (indický šafrán, Curcuma longa)
Normální trávení
Normální činnost jater
Normální stav kloubů
Normální činnost jater – jaterní lipidy
Pepř černý (Pepřovník černý, Piper nigrum)
Antioxidant
Trávení – tělesná hmotnost
Pohlavní systém u žen
Zdraví jater
Normální činnost nervové soustavy
Normální funkce dýchacího systému
Normální stav pokožky
Oběh v jemných krevních cévách a kapilárách
Pískavice řecké seno (Trigonella foenum-graecum)
Trávení – chuť k jídlu
Hladina lipidů v krvi – metabolismus lipidů
Normální funkce žaludku, pH rovnováha
Imunitní systém – antioxidant
Normální hladina glukózy a cholesterolu v krvi
Fenykl obecný (Foeniculum vulgare)
Normální trávení
Kojení
Sekrece hlenu
Vylučování moči – Detoxikace
Normální funkce dýchacího systému
Kmín kořenný (Carum carvi, semena)
Hladina lipidů v krvi
Normální trávení
Kojení
Přirozená obranyschopnost – imunitní systém
Koriandr setý (Coriandrum sativum)
Normální trávení
Zázvor lékařský (Zingiber officinale)
Svaly
Tonus, vitalita, energie, únava
Normální hladina cukru v krvi
Normální činnost kardiovaskulárního systému
Normální trávení
Přirozená obranyschopnost – imunitní systém
Zdraví během cestování
Normální funkce cest dýchacích
Časné těhotenství
Metabolismus sacharidů