Tescoma Tlakový hrnec PRESTO 4,0 l (701504) - zánovní
Zánovní
Popis
Tlakový hrnec PRESTO 4,0 l (701504)
- tlakový hrnec umožňuje vaření při nízkém (např. vaření ryb, zeleniny, luštěnin či polévek) nebo vysokém tlaku (pro vaření masa) – přispívá k zachování výrazné přirozené chuti a nutričních hodnot pokrmů
- hrnec je vyroben z kvalitní nerezavějící oceli
- rukojeti jsou zhotoveny z tvrzeného plastu, který při správném použití nepálí
- objem 4,0 l, souprava obsahuje nádobu a poklici
- průměr dna 18 cm
- kvalitní třívrstvé sendvičové dno zaručuje dokonalý rozvod tepla v celém objemu hrnce a umožňuje sporák vypnout s předstihem ještě před skončením vaření
- tlakový hrnec je vybaven 4 pojistkami pro bezpečné použití a opatřen masivními rukojeťmi
- vhodné pro všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční
5 roků záruka
Pracovní tlaky v tlakových hrncích Presto:
- tlak v nádobě při vaření při nízkém tlaku je 0,65 bar
- tlak v nádobě při vaření při vysokém tlaku je 1,05 bar
Popis 4 bezpečnostních pojistek:
- Bezpečnostní ventil – funguje jako pojistka při zanesení pracovního ventilu. V případě, že během vaření pára přestane unikat z pracovního ventilu a začne intenzivně unikat z otvoru pod rukojetí poklice (bezpečnostní ventil), hrnec ihned odstavte. Po vychladnutí hrnec otevřete a vyčistěte pracovní ventil.
- Pracovní ventil – reguluje intenzitu tlaku v tlakovém hrnci Impression během vaření, průběžně vypouští přebytečnou páru a po skončení vaření vypouští z hrnce veškerou páru (kromě páry vycházející během vaření z prac. ventilu, může zanedbatelné množství páry v průběhu vaření unikat současně i z ventilu bezpečnostního).
- Tlaková pojistka (otvor v lemu poklice) – okud dojde k zanesení pracovního i bezpečnostního ventilu současně, tlak v hrnci vytlačí silikonové těsnění otvorem v lemu poklice, čímž dojde k okamžitému snížení tlaku a úniku páry.
- Pojistka uzavření poklice – zabraňuje nechtěnému otevření dokud z tlakového hrnce neunikne veškerá pára a úplně se nesníží tlak.
Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.
Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Používání hrnců a pánví na indukčních sporácích
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: