10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 21 měsíců (IČ 21 měsíců) Kód: 912753

Tescoma Tlakový hrnec PRESTO 4,0 l (701504) - zánovní

Tescoma Tlakový hrnec PRESTO 4,0 l (701504) - zánovní

Tlakový hrnec PRESTO o objemu 4 litry s masivními rukojeťmi je vyroben z prvotřídní nerezavějící oceli. Umožňuje vaření při nízkém nebo vysokém tlaku. Je ideální pro rychlou a současně šetrnou přípravu pokrmů. Tlakový hrnec je vybaven 4 pojistkami pro bezpečné použití. Třívrstvé sendvičové dno je vhodné pro všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční. Celý popis
Produkt se již neprodává
Ušetříte 670 Kč 1 899 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
1 229 Kč

Zánovní

Zboží od: MALL
Krátce používané zboží. Obsah balení je kompletní a plně funkční, se zárukou 21 měsíců. Může nést drobné známky používání a mít poškozený nebo náhradní obal.
Ušetříte 670 Kč 1 899 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
1 229 Kč

Popis

Tlakový hrnec PRESTO 4,0 l (701504)

  • tlakový hrnec umožňuje vaření při nízkém (např. vaření ryb, zeleniny, luštěnin či polévek) nebo vysokém tlaku (pro vaření masa) – přispívá k zachování výrazné přirozené chuti a nutričních hodnot pokrmů
  • hrnec je vyroben z kvalitní nerezavějící oceli
  • rukojeti jsou zhotoveny z tvrzeného plastu, který při správném použití nepálí
  • objem 4,0 l, souprava obsahuje nádobu a poklici
  • průměr dna 18 cm
  • kvalitní třívrstvé sendvičové dno zaručuje dokonalý rozvod tepla v celém objemu hrnce a umožňuje sporák vypnout s předstihem ještě před skončením vaření
  • tlakový hrnec je vybaven 4 pojistkami pro bezpečné použití a opatřen masivními rukojeťmi
  • vhodné pro všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční

5 roků záruka

Pracovní tlaky v tlakových hrncích Presto:

  • tlak v nádobě při vaření při nízkém tlaku je 0,65 bar
  • tlak v nádobě při vaření při vysokém tlaku je 1,05 bar

Popis 4 bezpečnostních pojistek:

  • Bezpečnostní ventil – funguje jako pojistka při zanesení pracovního ventilu. V případě, že během vaření pára přestane unikat z pracovního ventilu a začne intenzivně unikat z otvoru pod rukojetí poklice (bezpečnostní ventil), hrnec ihned odstavte. Po vychladnutí hrnec otevřete a vyčistěte pracovní ventil.
  • Pracovní ventil – reguluje intenzitu tlaku v tlakovém hrnci Impression během vaření, průběžně vypouští přebytečnou páru a po skončení vaření vypouští z hrnce veškerou páru (kromě páry vycházející během vaření z prac. ventilu, může zanedbatelné množství páry v průběhu vaření unikat současně i z ventilu bezpečnostního).
  • Tlaková pojistka (otvor v lemu poklice) – okud dojde k zanesení pracovního i bezpečnostního ventilu současně, tlak v hrnci vytlačí silikonové těsnění otvorem v lemu poklice, čímž dojde k okamžitému snížení tlaku a úniku páry.
  • Pojistka uzavření poklice – zabraňuje nechtěnému otevření dokud z tlakového hrnce neunikne veškerá pára a úplně se nesníží tlak.

Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.

Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.

– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.

– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.

Používání hrnců a pánví na indukčních sporácích

Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.

Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: