Berndorf HANAMAKI nůž kuchařský 20cm damascénský
HANAMAKI nůž kuchařský vyroben technologií damaškové oceli. Ve struktuře materiálu se střídá více vrstev různých druhů oceli s různými vlastnostmi, jako je křehkost, houževnatost, ohebnost a podobně.
Celý popis
Produkt se již neprodává
3 999 Kč
Zboží od:
MALL
3 999 Kč
Popis
Berndorf HANAMAKI nůž kuchařský 20cm damascénský
Tento název dostala tato ocel podle syrského města Damašek, přes který byla tato ocel dovážena z Indie.
- Technologie výroby damaškové oceli, ze které je vyroben tento nůž, sahá do doby několik století před Kristem.
- Ve struktuře materiálu se střídá více vrstev různých druhů oceli s různými vlastnostmi, jako je křehkost, houževnatost, ohebnost a podobně.
- Těchto více vrstev oceli je spojených metodou kovářského svařování do jednoho celku.
- Výsledkem je materiál, který má unikátní vlastnosti převzaté ze všech druhů oceli, které v něm byly na jeho výrobu použity.
- Nůž dosahuje tvrdost 60 HRC, což je horní hranice tvrdosti nožů.
- Výsledná struktura materiálu po jeho obroušení, leptání a vyleštění vytváří jedinečnou strukturu s nádhernou kresbou, podle které je možné tento kvalitní nůž identifikovat.
- Při používání berte ohled na to, že tento nůž je velmi ostrý a slouží na krájení potravin (ne zmrazených).
- Při jeho používání dbejte na vaši bezpečnost.
- Po použití tohoto nože doporučujeme, vzhledem k jeho hodnotě, nenechávat nůž pohozený v mycím dřezu, ihned po použití umýt, osušit a odložit na místo, kde nedochází ke kontaktu s jinými kovovými předměty.
- Doporučujeme broušení tohoto nože provádět prostřednictvím speciální brusky s patentovaným výrobkem (systémem) společnosti Vulkanus.
Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: