Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961]
Popis
Masahiro MV-H Carving s délkou čepele 200 mm , obdoba nože Slicer určeného pro krájení a porcování masa. Je však kratší a čepel má zaoblenější hrot. Je ideální pro krájení tenkých kusů masa, včetně drůbeže, pečeně, šunky a jiného velkého masa. Má podobnou velikost jako kuchařský nůž, ale má mnohem tenčí čepel umožňující přesnější řezání. Je k dispozici ve verzi s pevnou čepelí a flexibilní
Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké zákazníky, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání se nože na západě používají také k sekání. S ohledem na tuto techniku jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a odolnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale padnoucími nýty a mezi ní a čepel byla aplikována další kovová výztuha.
Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: POM (polyacetal)
- Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
- Rozměry:
- Celková délka (A): 335 mm
- Délka čepele (B): 204 mm
- Šířka ©: 34 mm
- Tloušťka (D): 2,0 mm
- Hmotnost: 139 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Výrobce: Masahiro
- Rukojeť: plast
- Styl: Western
- Typ nože: na porcování, filetování, krájení
- Délka čepele: 20–24 cm
- STAV : NOVÉ
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/a749ec8f4a4c7d0880cb941db284fdc0.jpg)
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/7c6792f5ed6a76ca21f7e01ac00d817d.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/8835b0df62d2d6be411dea962191a0c0.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/6b354f67bc95f79d81f7676f85619da8.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/0d10c8cf541cdcfb3df3232b04539f9a.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/78ea74af81399b74e8b00546516485a8.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/a145a4702ad0130d75a8fc4fc3d60206.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/497a748ff692d31095c93f0f04d09158.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/314a4fa4852489b70d03f9cde2f64ab7.jpg)
![](https://upload.cdn.baselinker.com/products/16775/c11927dfc0e7e466e67bed3d1ea87597.jpg)