Masahiro Sada nožů Masahiro MSC 110_515256
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů MSC Chef 180 mm, MSC Santoku 165 mm a MSC Paring 120 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabičce a představují ideální dárkovou sadu.
Kuchařský nůž je jedním z nejčastěji volených nožů v kuchyni, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatérskými kuchaři. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako obdoba západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři vlastnosti“ nebo „tři ctnosti“. Tím je myšlena skutečnost, že tento nůž, jehož charakteristický vzhled připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, sekání a sekání.
Posledním nožem v sadě je nůž MSC Paring 120 mm. Je to univerzální nůž, který se podobá menší verzi kuchařského nože. Jeho všestranné využití se hodí všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, a lze jej úspěšně použít i k loupání zeleniny a ovoce.
Masahiro MSC je nůž navržený s ohledem na domácí uživatele. Nenajdeme zde mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdeme nepostradatelné a nejčastěji používané nože pro domácí kuchyni: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. Existuje také tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.
Ocel MBS-26 použitá pro nože této řady je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí materiál speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59 HRC, zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Vzniklá ocel umožňuje broušení na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé omytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.
Rukojeť z dřeva pakkawood je dokonale tvarovaná a opracovaná, takže nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchařský: 303 mm; krájecí: 228 mm; Santoku: 287 mm
Délka čepele (B): Kuchařský: 182 mm; krájecí: 121 mm; Santoku: 166 mm
Šířka ©: Kuchařský: 44 mm; krájecí: 28 mm; Santoku: 48 mm
Tloušťka (D): Kuchařský: 1,8 mm; okrajovací: 1,6 mm; Santoku: 1,8 mm
Hmotnost: šéfkuchař: 109 g; kráječ: 53 g; nůž Santoku: 113 g
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Výrobce: Masahiro
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, loupačka
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: 16–19 cm, 12–15 cm