Masahiro Sada nožů Masahiro MV 137_112302
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení, která obsahuje nože řady MV: Chef 210 mm, Santoku 175 mm a Utility 120 mm. Nože Chef a Santoku jsou dva nejoblíbenější a nejpoužívanější nástroje pro práci v kuchyni a sadu doplňuje univerzální nůž Utility pro manipulaci s menšími produkty. Celá sada je zabalena v krásné krabičce, která je ideálním dárkem.
Charakteristický tvar kuchařského nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako obdoba západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři vlastnosti“ nebo „tři ctnosti“. Tím je myšlena skutečnost, že tento nůž, jehož charakteristický vzhled připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, sekání a sekání.
Nůž Utility je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Díky svému všestrannému využití, které se osvědčí všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, je nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení. Menší verzi tohoto nože lze s úspěchem použít i k loupání.
Nože řady MV jsou vyrobeny z molybden-vanadiové nerezové oceli MBS-26 s vysokým obsahem uhlíku, která prošla třístupňovým kalením, až dosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože Masahiro povýšili na úroveň bezkonkurenční ostrosti.
Rukojeť s antimikrobiálními vlastnostmi byla vyrobena z vrstveného dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly lisovány pod vysokým tlakem a teplotou do jednolitého, vysoce odolného materiálu, který je odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty a mezi ní a čepelí je použita další kovová výztuha.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhodou asymetrického broušení je, že ostří je až o 35 % tenčí než u symetrického nože, a proto je mnohem ostřejší.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Chef: 330 mm; Santoku: 298 mm; Utiity: 225 mm
Délka čepele (B): Chef: 210 mm; Santoku: 175 mm; Užitné: 120 mm
Šířka ©: Chef: 47 mm; Santoku: 47 mm; Utiity: 25 mm
Tloušťka (D): Chef: 2,5 mm; Santoku: 2,5 mm; Utiity 2,0 mm
Hmotnost: Chef: 174 g; Santoku: 153 g; Utiity 74 g
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Výrobce: Masahiro
Rukojeť: dřevěná
Styl: západní, japonský
Typ nože: kuchařský nůž, univerzální nůž
Délka čepele: 20–24 cm, 16–19 cm, 12–15 cm