10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25290774

Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 358_4244

Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 358_4244

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů: Sankei Chef 180 mm a Sankei Paring 90 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabičce a představují ideální dárkovou sadu. Nůž Chef je jedním z nejčastěji vole Celý popis
2 598 Kč
2 598 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

19.12.2024 na výdejním místě
19.12.2024 - 20.12.2024 na vaší adrese

Popis

Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů: Sankei Chef 180 mm a Sankei Paring 90 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabičce a představují ideální dárkovou sadu.


Nůž Chef je jedním z nejčastěji volených nožů do kuchyně, a to jak profesionálními kuchaři, tak i amatéry. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.


Součástí sady je také nůž ze stejné řady – Paring 90 mm. Nůž na loupání je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Jeho ostře zašpičatělá špička umožňuje snadné manévrování a díky malým rozměrům se s ním snadno loupe v ruce nebo řeže malé výrobky na prkénku. Díky svému všestrannému využití je nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení.


Ocel MBS-26, z níž byly vyrobeny nože této řady, je jedinečná slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí materiál speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59HRC, zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Vzniklá ocel umožňuje broušení na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé omytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.


Jednoduchý a funkční tvar rukojeti z dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Díky dokonale vyleštěné rukojeti se dvěma na dotek neznatelnými nýty je práce s tímto nástrojem velmi pohodlná, a to i po dlouhou dobu.


Řada Sankei je určena především amatérským kuchařům, ale bez nejmenších problémů zvládne i náročné podmínky restauračních kuchyní. Skupina se skládá ze šesti základních nožů, jako je kuchařský nůž, nůž santoku, loupací nůž, menší univerzální nůž (délka čepele 15 cm) a nůž na krájení a řezání chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (s výjimkou nože na chléb) zabroušený roh (brada nože – ostří), aby se zabránilo náhodnému pořezání. Stejně jako všechny výrobky Masahiro byly i nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé zpracování i těch nejmenších detailů.


Užitečné informace:

Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.




Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchař: 302 mm; kráječ: 201 mm
Délka čepele (B): Kuchař: 182 mm; kráječ: 95 mm
Šířka ©: Kuchař: 45 mm; kráječ: 26 mm
Tloušťka (D): Kuchař: 1,8 mm; kráječ: 1,6 mm
Hmotnost: šéfkuchař: 108 g; kráječ: 50 g

Výrobce: Masahiro
Rukojeť: dřevěná
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, loupací nůž
Délka čepele: 16–19 cm, 5–11 cm