Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 359_222425_BB
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení obsahující tři nože ze série Sankei: Kuchař 180 mm, Užitkový 150 mm a Okrajovací 90 mm. Dokonale sladěná řada nožů, s nimiž zvládnete většinu řezných prací, spolu s krásnou krabičkou tvoří dokonalou dárkovou sadu.
Nože Chef patří mezi nejoblíbenější nože v kuchyni, a to jak u profesionálních kuchařů, tak u amatérů. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá pro mnoho kuchyňských úkolů a název kuchařský nůž, podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Nůž Utility s délkou čepele 150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné využití, které se osvědčí všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj činí nezbytnou součást kuchyňského vybavení.
Součástí sady je také nůž na okrajování o délce 90 mm. Nůž Paring, nebo spíše loupač, je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Jeho ostře zašpičatělá špička umožňuje snadné manévrování a jeho malé rozměry usnadňují loupání v ruce nebo krájení malých produktů na prkénku. Díky svému všestrannému využití je nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení.
Ocel MBS-26, z níž byly nože této řady vyrobeny, je jedinečná slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu spočívajícího v kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59HRC zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Výsledná ocel umožňuje ostření na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezových ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé umytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.
Jednoduchý a funkční tvar rukojeti z dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Dokonale vyleštěná rukojeť se dvěma na dotek nepostřehnutelnými nýty umožňuje velmi pohodlnou práci s tímto nástrojem, a to i po dlouhou dobu.
Řada Sankei je určena především amatérským kuchařům, ale bez sebemenších problémů zvládne i náročné podmínky restauračních kuchyní. Skupinu tvoří šest základních nožů, jako je kuchařský nůž, nůž santoku, loupač (paring), menší univerzální nůž (délka čepele 15 cm) a nůž na krájení a řezání chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (s výjimkou nože na chléb) zabroušený roh (brada nože – ostří), aby se zabránilo náhodnému pořezání. Stejně jako všechny výrobky Masahiro byly i nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé zpracování i těch nejmenších detailů.
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řady určené k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k výrobě potravin.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Nože myjte v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchařská: 302 mm; užitková: 260 mm; okrajovací: 201 mm.
Délka čepele (B): Kuchař: 182 mm; Utility: 154 mm; Paring: 95 mm
Šířka ©: Šéfkuchař: 45 mm; Utility: 30 mm; Paring: 26 mm
Tloušťka (D): Chef: 1,8 mm; Utility: 1,6 mm; Paring: 1,6 mm
Hmotnost: šéfkuchař: 108 g; užitková: 63 g; kráječ: 50 g
Výrobce: Masahiro
Rukojeť: dřevěná
Styl: západní
Typ nože: kuchařský nůž, univerzální nůž, loupací nůž
Délka čepele: délka: 16–19 cm, 12–15 cm, 5–11 cm
Výrobce: Masahiro