10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 41366732

Suncraft Suncraft Senzo klasický kuchyňský nůž na chleba 220 mm SZ14

Suncraft Suncraft Senzo klasický kuchyňský nůž na chleba 220 mm SZ14

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Suncraft SENZO CLASSIC Kuchyňský nůž na chleba 220 mm Bude se vám hodit nejen při krájení krajíců chleba, ale i při práci s jinými produkty s tvrdou slupkou – rajčaty, citrusy apod. Hodí se i na krájení čokolády. Celý popis
4 285 Kč
Zboží od: Takemore_net
4 285 Kč
Doprava zdarma
S novou kartou za

23.12.2024 - 27.12.2024 na vaší adrese

Popis

Suncraft SENZO CLASSIC Kuchyňský nůž na chleba 220 mm

Bude se vám hodit nejen při krájení krajíců chleba, ale i při práci s jinými produkty s tvrdou slupkou – rajčaty, citrusy apod. Hodí se i na krájení čokolády. Výrazná vroubkovaná čepel si dokonale poradí s vypečenou kůrkou chleba, aniž by rozdrtila měkký vnitřek.

Účel:

  • krájení chleba
  • řezání všech produktů s tvrdou slupkou a měkkým vnitřkem, jako jsou rajčata, papriky, citrusové plody
  • krájení zrajícího masa

Řada SENZO CLASSIC, bohatá na produkty, kombinuje nejlepší vlastnosti východní a západní nožířské filozofie. Tvary a účel nožů jsou většinou západní, zatímco řemeslné zpracování a design východní. Série zahrnuje nože s různými čepelemi a různou hmotností, což je vyžadováno od kuchyňských nástrojů v západní kultuře. Jednoduchý, ale rafinovaný design řady SENZO CLASSIC zůstává v japonském duchu.

Čepele nožů SENZO CLASSIC jsou vyrobeny z 33vrstvé nerezové oceli, tzv. damašková ocel* vyztužená jádrem z oceliVG-10. Toto složení je extrémně odolné a samotná čepel je odolná proti procesu ničení a otupení. Detailní záběr ukazuje jemný, zvlněný vzor, který připomíná samurajské meče.

Nože

SENZO CLASSIC se vyznačují velmi vytříbeným designem. Na povrchu rukojeti z tzv Pakkawood*** v černé barvě nemá žádné nýty, díky čemuž je mimořádně elegantní. Červený kroužek na spodní části čepele přitahuje pozornost a zatloukání čepele „Tsuchime“ nejenže vypadá působivě – díky němu se řezané produkty nelepí na nůž a snadno sklouznou z čepele .

*Damašková ocel – současná tzv Damašková ocel se skládá z po sobě jdoucích extrémně tenkých plechů z nerezavějící oceli položených na sobě, z nichž prostředních 25 % plechů se nazývá jádro, zatímco zbývajících 75 % tvoří plechy různé tvrdosti – střídají se vrstvy měkké a tvrdé oceli . V důsledku toho se na povrchu nože vytvoří „vlnitý“ efekt.

Ocel VG-10 Tento typ oceli byl považován za jeden z nejlepších pro výrobu kuchyňských nožů. Kuchaři oceňují jak krásný design nožů vyrobených z VG-10, tak jejich mimořádnou odolnost. VG-10 je materiál s vysokou tvrdostí, na stupnici HRC má hodnotuHRC 60. Díky tomu jsou nože z něj vyrobené neuvěřitelně ostré a velmi odolné proti oděru.

***Pakkawood je vrstvené březové nebo javorové dřevo napuštěné pryskyřicí. Vyznačuje se velmi vysokou odolností vůči teplu a vlhkosti a byl vyvinut speciálně pro rukojeti nožů.

Technické údaje:

Čep –33vrstvá ocel, jádro VG-10

Tvrdost -60 HRC +/- 1

Celková délka - 355 mm

Délka čepele – 220 mm

Rukojeť – Černé dřevo Pakkawood s červeným kroužkem

Hmotnost -přibl. 170 g