de Buyer Steaková pánev Mineral 26 cm
Pánev lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek. Pánev na grilování není opatřena umělým nepřilnavým povrchem a neobsahuje PFOA ani PTFE.
Celý popis
Produkt se již neprodává
1 530 Kč
Zboží od:
MALL
1 530 Kč
Popis
de Buyer Mineral Pánev steaková
- Průměr: 28 cm.
- Hmotnost: 1,9 kg.
- Celkový rozměr: 11,8×28,5×51,3 cm.
- Ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování.
- Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
- Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem.
- Neobsahují PFOA ani PTFE.
- Bez přidaných chemikálií – výroba šetrná k životnímu prostředí.
- Ekologické a recyklovatelné.
- Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
- Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
- Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
- Vynikající tepelná vodivost.
- Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.
- Vyrobeno ve Francii.
Maillardova reakce:
Jakmile pánev dosáhne teploty nad 140 ° C, pánev z uhlíkové oceli zapéká jídlo na povrchu, což vede ke karamelizaci přírodních šťáv – Maillardova reakce. Kůrka zabraňuje ve vypařování vlhkosti. Pokrm zhnědne a je křupavý na povrchu, křehká a měkký ve středu. Ideální pro smažení masa a získání křupavé palačinky nebo chutné omelety!
Údržba:
Před prvním použitím:
Vyčistěte pánev s velmi horkou vodou. Nanášení minerálního B ELEMENT® končí voskováním včelím voskem, otřete celou pánev také pro odstranění přebytku vosku. Na pánvi zůstane i nadále velmi tenká vrstva vosku, které umožňuje lepší zapečení. Poté opatrně otřete pánev savým papírem.
Čištění po použití:
- Umyjte pánev s velmi horkou vodou a houbou.
- Vytřete do sucha.
- Pánev čas od času vyčistěte, zahřejte rychle během 1 min 30 pánev s nasypanou kuchyňskou solí a otřete papírovou utěrkou. Sůl pomáhá odstraňovat zbytky a pachy z předchozích na vaření.
- Otřete pánev papírovou utěrkou namočenou v oleji a uložte ji na suchém místě
Informace o indukci:
Železo je velmi reaktivní vodič tepla a jeho indukční topný výkon je výjimečný. Chcete-li tedy použít železnou pánev na indukčním vařiči, dodržujte instrukce níže. Tato opatření mají zásadní význam pro pánve od průměru 26 cm, aby se zabránilo riziku jakékoliv deformace.
- používejte pouze mírné teploty
- nepoužívejte velmi rychlý náběh ohřevu
- nepřehřívejte železnou pánev, pokud je prázdná
Varování!
Nenechávejte pánev ve vodě. Pokud se potraviny lepí na pánev, použijte speciální houbu na drahé a jemné povrchy nádobí. Nikdy nedávejte do myčky nádobí. Pánev může zoxidovat, pokud nejsou respektovány tyto podmínky, pokud k tomu dojde, stačí vydrhnout pánev tvrdým kartáčem k odstranění rzi. Při vaření kyselých potravin jako například rajčata, bílé víno, citron atd. může dojít ke změně zapečení (objeví se bílé skvrny), pokud k tomu dojde, pánev by měla být znovu zapečena. Objeví-li se stopy po včelím vosku na varné desce při použití MINERAL B ELEMENT®, odstraňte je pomocí savého papíru, když je varná deska horká.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: