Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 6912699

NOMINAL Směs na chléb s chia semínky 500 g

NOMINAL Směs na chléb s chia semínky 500 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Celý popis
Produkt se již neprodává
97 Kč
0,19 Kč/g
Zboží od: Vivantis
97 Kč
0,19 Kč/g
S novou kartou za

Popis

Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba.

Jak používat:

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45–50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už nemělo být znovu promícháváno.

Podle typu pekárny a délky použitého programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížíme dávku droždí nebo použijeme chladnější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, má hutnější strukturu a tendenci na povrchu praskat, použijeme více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních minut míchání je dobré měkkou stěrkou shrnout suroviny ulpělé na stěnách nádoby do těsta. Chléb krájíme až zcela vychladne.

Postup pro pečení v běžné troubě:

Podle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45–60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50–60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.

Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20–25 min.

Balení:

500 g

Upozornění:

Vyrobeno v České republice.


Složení:
 
Složka / Množství
Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
Složka / Schválená zdravotní tvrzení
Chia semínka (Salvia hispanica)
Jáhly
Len setý (Linum usitatissimum)
Normální trávení
Kontrola tělesné hmotnosti
Normální funkce střevního traktu (pravidelnost)
Komfort při menopauze
Normální funkce prsou
Normální funkce prostaty
Hladina cholesterolu v krvi