GRIZLY Rozinky Jumbo zlaté 500 g, Grizly
Popis
Administrativní zařazení: Sušené plody jednodruhové Složení: Rozinky 99,5 %, slunečnicový olej 0,5 %, oxid siřičitý (max. 2000ppm). Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných ořechů, lepku a sezamu Země původu: Chile Balení: Vakuované v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Cukry jsou tvořeny především fruktózou a glukózou. Hroznové víno, resp. Rozinky, mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, pro to je i jejich glykemický index vyšší. Dosahuje průměrné hodnoty GI 65. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle. Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění. Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva). Rozinky mají v kuchyni mnohostranné využití. Mohou být pochoutkou díky sladké chuti, a uspokojit tak chuťové pohárky, když vás honí mlsná. Jsou i dobrým pomocníkem při pečení, a to jak na klasickou vánočku, štrůdl, bábovku nebo cukroví. Můžete je přidat do vašeho domácího müsli nebo si jimi dosladit kaši, a začít tak každé ráno zdravě. Těmito sladkými plody si můžete dochutit i váš oblíbený salát.
Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota:
1264 kJ / 302 kcal
Tuky:
0,5 g
z toho nasycených:
0,15 g
Sacharidy:
79,5 g
z toho cukry:
59,2 g
Vláknina:
4 g
Bílkoviny:
3,4 g
Sůl:
0 g
Výrobce:
CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha, IČO: 04084357 DIČ: CZ04084357