Café Majada Kopi Luwak cibetková káva mletá, 100g

Café Majada Kopi Luwak cibetková káva mletá, 100g

Tato jedinečná pražená mletá káva Cafe Majada Kopi Luwak cibetková zrnková káva je jednou z nejdražších káv na světě. Balení kávy je 100 g. Celý popis
1 567 Kč
Cena je uvedena včetně DPH.
1 383 Kč
13,83 Kč/g
Od prodejce MALL

Momentálně nedostupné

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 583987

Popis

Káva Majada Kopi Luwak cibetková mletá káva

  • původ je z ostrova Jáva
  • zvlášní chuť a aroma je získáno tím, že zrna procházejí trávicím traktem ciberky, kde vlastně proběhne určitá proces fermentace
  • takto fermentovaná zrna ztratí původní hořkost a po vyloupání a pražení získají zvláštní jemnou chuť a příjemné aroma
  • pražená zrnková káva 100% arabica
  • balení 100g

Café Majada se stala oficiálním partnerem odborné sekce MISTR KÁVY® České barmanské asociace pro rok 2013 – veškeré baristické soutěže MISTR KÁVY® v tomto roce, budou připravovány z této kávy.

  • vlastnosti:
    • aroma: čisté, bohaté a květinové
    • tělo: výrazné, kávové, plné
    • chuť: příjemná, sladká, čokoládová
    • kyselost: jemná
    • balení: 1 × 100g
Cafe Majada
  • Společnost Cafe Majada, jejíž sídlo se nachází pod sopkou Pilon de Los Naranjos, v samém srdci pohoří Apaneca – Ilamatepec, byla založena v roce 1966 jako sdružení pěstitelů kávy.
  • V dnešní době zpracovává ty nejlepší kávové plody z asi 120 plantáží z celé oblasti, z nichž některé mají certifikaci Rainforest Alliance a nakupují zde přední světové značky jako je Illy nebo Starbucks.
  • Součástí strategie společnosti je postupně certifikovat ty nejlepší kávové plantáže tak, aby byl zaručen původ a aby se ojedinělost zdejší kávy dostala do širšího povědomí.
  • Stále dodržuje svých pět základních principů společnosti: jednota, demokracie, svoboda, ekonomie a spravedlnost.

Certifikace kvality

  • Rainforest Alliance je organizace dohlížející na certifikaci farem, které produkují tropické plodiny včetně kávy, banánů, kakaa, pomerančů, čaje atd.
  • Pro získání certifikace je potřeba splňovat řadu ekologických a sociálních standardů, např. omezení používání chemikálií a hnojiv, pěstitelské zásahy, dodržování adekvátních pracovních podmínek pro zaměstnance, odpovídající platby pracujícím, zákaz zaměstnávání dětí.
  • Certifikaci může získat pouze káva pěstovaná ve střední a vysoké nadmořské výšce.

Struktura kávy

Struktura Kávy
  1. centrum řezu
  2. zrno (endosperm)
  3. stříbrná kůže (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektin vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vnější slupky (oplodí, exocarp)

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky:

Video

Café Majada