Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 41601096

COFFEEDREAM Káva EKVÁDOR GALAPAGOS San CRISTOBAL - Hmotnost: 1000g, Typ kávy: Hrubé mletí - frenchpress, filtrovaná káva, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM

COFFEEDREAM Káva EKVÁDOR GALAPAGOS San CRISTOBAL - Hmotnost: 1000g, Typ kávy: Hrubé mletí - frenchpress, filtrovaná káva, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner

Čerstvě pražená zrnková káva EKVÁDOR GALAPAGOS – San Cristobal, ORGANIC

Celý popis
1 515 Kč
1,52 Kč/g
Zboží od: COFFEEDREAM
1 515 Kč
1,52 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

3.5.2024 na výdejním místě
3.5.2024 - 6.5.2024 na vaší adrese

Popis

EKVÁDOR GALAPAGOS San CRISTOBAL – ORGANIC

Země: Ekvádor

Oblast: San Cristobal, Galápagos

Farma: Hacienda El Cafetal

Nadmořská výška: 130 – 350 m n. m

Odrůda: Bourbon

Druh: 100% arabica

Zpracovává se: vyprané

Tělo: intenzivní

Kyselost: citrusová

Profil chuti: intenzivní aroma s plným tělem a bohatou chutí, sladko-kyselkavé tóny po citrusech a čokoládě.

Popis

Pro náročného labužníka jedna z nejneobvyklejších káv na světě pochází z Galapágských ostrovů, které jsou proslulé svým jedinečným zvířecím světem a nacházejí se 1000 km od západního pobřeží Jižní Ameriky. Leží v Tichém oceánu a od 19. století patří Ekvádoru.

V roce 1879 jistý Manuel J. Cobos zasadil spolu s francouzskými agronomy poprvé kávu na ostrově Chatham, dnešním San Cristóbal. Byly to rostliny Arabica typu Bourbon, které byly již dříve dovezeny z francouzských kolonií. Je téměř neuvěřitelné, že tyto kávovníky, které byly vysazeny přibližně před 120 lety, dodnes produkují vynikající kávová zrna. Obvykle kávové keře mají životnost 30 až 40 let.

Dnes se na Galapágách vyrábí asi 6000ks 50kg pytlů kávy, z nichž 3000 pochází z ostrova San Cristóbal. Kvůli studenému Humboldtově proudu přicházejícímu z Antarktidy je podnebí mírné oceánské a přináší tropický déšť na jižní svahy ostrovů mezi lednem a květnem. Kávovníky rostou na relativně mladé a výživné vulkanické půdě. 

Zcela neporušený ekosystém a jedinečné mikroklima – jakékoli použití pesticidů, fungicidů, herbicidů a chemických hnojiv je zakázáno – umožňuje produkci vynikající biologické kávy. 

Galapágská káva roste ve stínu stromů (jako avokáda, guavy a pomeranče).Do hnoje se používají pouze organické látky, které se přirozeně vyskytují. Všechny tyto faktory činí tuto „ostrovní kávu“ jedinečnou.

CZ-BIO-002