Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 21353303

Rösle Udící prkénko velké 40x20 cm, 2 ks, Cedr, RÖSLE

Rösle Udící prkénko velké 40x20 cm, 2 ks, Cedr, RÖSLE

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada 2 ks grilovací a udící prkénka v přírodním červeném cedru. Přenáší z ušlechtilého dřeva chuť do grilovaných potravin, to se nespálí, jemně ogriluje, zaudí a hlavně zůstane šťavnaté. Dokonce i pro větší grilovaná jídla, jako je losos v celku (rozměry: 40 × 19,5 cm). Celý popis
670 Kč
Zboží od: KitchenStyle
670 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední kus
S novou kartou za

3.5.2024 na výdejním místě
3.5.2024 - 6.5.2024 na vaší adrese

Popis

Sada 2 ks grilovací a udící prkénka v přírodním červeném cedru. Přenáší z ušlechtilého dřeva chuť do grilovaných potravin, to se nespálí, jemně ogriluje, zaudí a hlavně zůstane šťavnaté. Dokonce i pro větší grilovaná jídla, jako je losos v celku (rozměry: 40 × 19,5 cm). Vzhledem k tloušťce dřeva 1,2 cm lze každé prkénko použít několikrát. Ideálně se hodí pro grilování ryb, drůbeže a vepřového masa. Grilované potraviny získané jemnou vůni cedru ostřejšího chuti. Ryby a maso je vařeno šetrně a zůstává šťavnaté.

  • Aroma prkénka z přírodního červeného cedru
  • Bez přídavku chemických látek a chutí
  • Vzhledem k velikosti 40 × 19,5 cm ideální i pro větší grilované potraviny, jako třeba losos
  • Díky masivní tloušťce dřeva asi 1,2 cm, opakovaně použitelné
  • Pro všechny typy grilů (uhlí, zemní plynu a elektrické) 

Aplikace: Před každým použitím na grilu, musí být aroma prkénko umístěno a zatěžkáno (má snahu plavat) alespoň 1 hodinu ve vodě. Je důležité zajistit, aby zůstalo zcela pod vodou a mohou bobtnat. S příliš krátkou dobu ponožení ve vodě je zde riziko, že začne dřevo při grilování hořet. Dostatečné navlhčení také zajišťuje, že se chutě obsažené ve dřevě vypaří při zahřátí, což dává připravovaným potravinám úžasně kouřové aroma. Pro větší chuť je možno do vody přidat víno, whisky, piva …

ROESLE_nemecka_kvalita

Recept na grilovaného zauzeného lososa:

  • Polovina lososa (filet s kůží)
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • špetka nového koření (mleté)
  • celá lžíce mořské soli
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka drceného kmínu
  • 1–2 limetky

1. aroma prkno na noc namočte ve vodě, hodinu před grilováním vyjměte z vody a osušte. 

2. Smíchejte koření a cukru, lososa omyjte pod tekoucí vodou a dokonale osušte. Umístěte kůží dolů na prkénko, podle potřeby na pár místech opatrně prořízněte až skoro ke kůži, bohatě zakapejte limetkami a celé posypejte směsí cukru a koření.

3. Nechejte 15 minut odležet

3. Zahřejte gril na asi 200 ° C, vložte prkénko s lososem na 5–10 minut nad uhlíky nebo plamen aby začalo vydávat kouř. Poteé přemístěte do zóny nepřímého grilování (mimo žár) a nechejte dojít až do požadovaného stupně propečení (asi 25 až 30 minut).