Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 5845529

Biowin Šunkovar na 1,5kg masa s teploměrem a sáčky

Biowin Šunkovar na 1,5kg masa s teploměrem a sáčky

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Domácí šunkovar na 1,5 kg masa od výrobce Biowin vás přesvědčí svou kvalitou i cenou. Celý popis
540 Kč
Zboží od: Vše na vaření
540 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

7.5.2024 na výdejním místě
7.5.2024 - 9.5.2024 na vaší adrese

Popis

Jednoduchý domácí nerezový šunkovar značky Biowin vám umožní přípravu šunky bez chemických přísad, plnidel a konzervantů v pohodlí domova. Nerezový šunkovar má objem 1,5 l. Domácí šunka nemá krásnou barvu, necítíte v ní umělá sladidla a dochucovadla a rovněž nevydrží tak dlouho jako kupovaná. Tyto nedostatky však dohání svou nezaměnitelnou a jedinečnou chutí. Šunkovar Biowin vás zaujme cenou a kvalitou. Je vhodný i pro ty, kdo si chtějí šunku či další uzeniny připravovat pouze výjimečně. Připravovat můžete šunku z vepřového, kuřecího i krůtího masa. Je vhodná především pro malé děti. Používat šunkovar zvládne skutečně každý: do válcové nádoby šunkovaru vložte sáček určený do šunkovaru a naplňte jej masem, které dobře utlačíte, například pomocí talíře. Nádobu uzavřete a pružinou ji ještě stlačíte. Po uvaření můžete vytáhnout hotovou šunku a hned ji ochutnat. Součástí balení je šunkovar o objemu 1,5 l, teploměr a sáčky.


Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Pokud někdo uvažuje o výrobě domácí šunky, tak s touto sadou ji vyrobí docela lehce a snadno. Šunkovar je vyroben z velice kvalitního nerezového materiálu a skládá se z nádoby ve tvaru válce, stlačovací desky, pružiny a pokličky, která se na nádobu upevní pootočením. Pro lepší manipulaci je na vrchní části kruhový úchyt. V pokličce je rovněž otvor na teploměr, aby se dala kontrolovat teplota v jádru (uprostřed masa). Teploměr je součástí sady a sada taktéž obsahuje 20 pevných sáčků, které se vkládají do nádoby a do nich pak následně připravené maso. V balení je český návod i s několika recepty.
 
V tomto šunkovaru se velice dobře připraví šunka z 1–1,10 kg masa. Maso nakrájíme na menší kostky a zhruba 250 g masa pomeleme nebo rozkutrujeme v sekáčku potravin, tímto získáme pojivo. Přidáme 10 g rychlosoli (Praganda) a 10 g normální soli. Na 1 kg masa celkem 20 g soli, Praganda je důležitá pro barvu šunky a můžeme dát pouze jen Pragandu. Pro malé děti bych použila zase jen klasickou sůl, i když šunka bude malinko jiná. Přidáme ještě 1 lžíci medu a maso opravdu důkladně prohněteme, trvá to cca 20–30 minut. Směs se stane lepkavou. Můžeme použít i robot s hákem. Ke konci hnětení přidáváme po částech studenou vodu, v celkovém množství cca 100 ml. Promíchanou masovou směs vložíme do dózy s víkem a uložíme na 24 hodin do chladničky. V polovině této doby ještě jednou promícháme. Do nádoby šunkovaru vložíme pevný mikrotenový sáček, postupně po vrstvách vkládáme masovou směs a např. tloukem důkladně každou vrstvu upěchujeme. Sáček nahoře zakroutíme, položíme stlačovací desku s pružinou, přiložíme pokličku a silou kolmo stlačíme a pokličku pootočíme. Tím jsme šunkovar uzavřeli a necháme ještě zhruba 2 hodiny odležet. Pak do otvoru v pokličce vpíchneme teploměr a naplněný šunkovar vložíme do hrnce s vodou o teplotě 75 °C. Výborně se hodí úzký a vysoký hrnec na těstoviny, voda by měla dosahovat cca 4 cm pod okraj šunkovaru. Teplotu udržujeme na 75 °C, maximálně 80 °C a takto šunku připravujeme zhruba 90 minut. Teplota v jádru by nakonec měla dosáhnout 70–72 °C. Po uvaření šunkovar ve studené vodě zchladíme, neotvíráme, šunku necháme důkladně v chladničce vychladit. Pak teprve šunkovar otevřeme, šunku vyjmeme a nakrájíme.
 
Se šunkovarem se pracuje velice dobře a taktéž se velice dobře udržuje. Výroba šunky je velice snadná, lze ji připravit z různých druhů masa. Jak vepřového, tak z kuřecího, krůtího, králičího atp. Šunku můžeme ochutit různým oblíbeným kořením a nebo bylinkami. V nádobě můžeme připravit i jiné výrobky než jen šunku, např. luncheon meat (lančmít) atp. Jistě každý ocení i to, že domácí šunka vyjde levněji a připravíme si ji podle vlastní chuti a z kvalitních surovin.
Já můžu tento šunkovar jen doporučit.

M.F.