10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 35900702

Čajová zahrada Rooibos Karamel & Smetana, Varianta: rooibos čaj 500g

Čajová zahrada Rooibos Karamel & Smetana, Varianta: rooibos čaj 500g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Také jste jako děti milovali ze všech možných sladkostí nejvíce karamelky? Tak proč si je v dospělosti nepřipomenout naší čajovou směsí Karamel & Smetana? Do medově sladkého rooibosu jsme přidali karamelové kousky vyrobené z kondenzovaného mléka. Celý popis
899 Kč
Zboží od: Čajová zahrada
899 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

17.12.2024 na výdejním místě
17.12.2024 - 18.12.2024 na vaší adrese

Popis

Rooibos čaj


Je to vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy, dorůstající výšky 1 metru. Původem z cedarbergské oblasti v západo-kapské části Jižní Afriky. Předmětem použití je nať, sbíraná odřezáváním asi 35cm nad zemí (Herba aspalathi - Rooibos). Čaj se fermentuje, podobně jako černý čaj (nebo červený).


Čaj Rooibos obsahuje kvalitní třísloviny (4,5 až 6% proti 8 až 15% v černém čaji) a velké množství stopových prvků a minerálů – železo, měď, zinek, hořčík, mangan, draslík, vápník, fluor, molybden a další. Dále nacházíme látku zvláštní chemické povahy, zvanou aspalathin, velké množství flavonoidů, organické kyseliny, vitamin C a řadu jiných látek, jejichž výzkumy pokračují.


Rooibos je svou působností na rozmezí mezi produkty potravinářskými a léčivými. Nejsou známy žádné kontraindikace ani vážnější nežádoucí účinky po jejím podání. Proto je vhodná i pro dětitěhotné kojící ženyNeobsahuje kofein ani jeho deriváty.


Historie Rooibosu


Historie čajovníkovce Rooibos začíná rokem 1804, kdy Žid Benjamin Ginsberg přesvědčil kapské Búry, aby sbírali nať divoce rostoucích bylin. Později je začali pěstovat. Původní „technologie“ sběru, sušení a přípravy čajovníku pochází od jihoafrických domorodců, zřejmě přímo od Masajů.


První sklizeň se provádí druhým rokem. Čajová surovina je po sběru podrobena fermentaci a poté je pasterizována. Čaj je oblíben v USA, Německu, Švýcarsku a v poslední době pronikl dokonce také do Japonska.