Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 39812956

Čajová zahrada 7 let v Tibetu - zelený ochucený čaj, Varianta: zelený čaj 500g

Čajová zahrada 7 let v Tibetu - zelený ochucený čaj, Varianta: zelený čaj 500g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Že vám zelený čaj chutná, ale už ho máte tak trochu plné zuby? Pak byste měli vyzkoušet náš ochucený zelený čaj nazvaný 7 let v Tibetu, protože kombinuje velmi kvalitní Darjeeling s pomerančovou a citronovou kůrou, ibiškem, mátou, měsíčkem a mnoha dalšími ingrediencemi. Celý popis
Produkt se již neprodává
799 Kč
Zboží od: Čajová zahrada
799 Kč
S novou kartou za

Popis

® patentově chráněná obchodní značka společnosti Great Tea Garden s.r.o.


Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje


V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.


Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.


V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2–3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.


Zelený čaj – Bílý čaj – Černý čaj


Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.


Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.


Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.


 width=   7 years in Tibet


Ingredients: Green tea, carrot flakes, catuaba, tulsi, peppermint, hibi- scus, ginkgo leaves, orange peels, liquorice root, lemon peels, flavour, marigold flowers. Fruity, mild orange-yellow plum-taste.


 width=  7 anni in Tibet


Ingredienti: Tè verde, scaglie di carota, catuaba, tulsi, menta piperita, fiori di ibisco, foglie di ginkgo, scorze d’arancia, radice di liquirizia (recisa), scorze di limone, aroma, fiori di calendula. Aroma legger- mente fruttato di arancia e mirabella.


 width=  Sieben Jahre in Tibet


Zutaten: Grüner Tee, Karottenflocken, Catuaba, Tulsi, Pfefferminz- blätter, Hibiskusblüten, Ginkgoblätter, Orangenschalen, Süßholz- wurzel, Zitronenschalen, Aroma, Ringelblumenblüten. Fruchtig- milder Orangen-Mirabellen-Geschmack.


 width=  7 ans au Tibet


Ingrédients: Thé vert, flocons de carottes, catuaba, tulsi, menthe, pétales de hibiscus, pétales de ginkgo, zestes d’oranges, racine de bois de réglisse (coupé), zestes de citron, arôme, pétales de souci. Goût fruité et doux d’oranges et de mirabelles.