Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 29065706

COFFEEDREAM Káva ETIOPIE SIDAMO BOMBE - Hmotnost: 100g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM

COFFEEDREAM Káva ETIOPIE SIDAMO BOMBE - Hmotnost: 100g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner

Pražená zrnková káva ETIOPIE SIDAMO DAYA BENSA BOMBE Gr.1 – natural – microlot

Celý popis
112 Kč
1,12 Kč/g
Zboží od: COFFEEDREAM
112 Kč
1,12 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

9.5.2024 na výdejním místě
9.5.2024 - 10.5.2024 na vaší adrese

Popis

Druh kávy: 100% ARABICA
Země: Etiopie
Oblast: SIDAMA

Zpracovatelská stanice: BOMBE

Distributor: společnost DAYA BENSA
Metoda zpracování: suchá – natural

Pěstitel: Asefa Dukamo a jeho rodina

Nadmořská výška: 1920 –2020m nad mořem
Odrůda: Heirloom
Sklizeň Období: od října do prosince
Aroma: čokoláda, broskve
Chuť: Komplexní, ovocná
Tělo: střední, hladké, šťavnaté
Kyselost:  nasládlá ovocná po broskvích

 

Bombe je pojmenována po horách Bombe v regionu Sidama, který se nachází jižně od mycí stanice Bombe.Tato stanice je vyvrcholením několika let tvrdé práce a příprav kávy v oblasti Sidama Asefy Dukamo a jeho rodiny. Pěstitelé doručující kávu žijí vysoko v bujném a krásném horském údolí Bombe. Jsou součástí členské organizace skládající se z 667 výrobců v různých částech pohoří.

Daye Bensa je společnost exportující kávu, kterou v roce 2006 založili bratři Asefa a Mulugeta Dukamo.Asefa a Mulugeta mají mnoho zkušeností a začínali jako dodavatelé kávy v oblasti Sidama. Mladíci z rodiny, Kenean a Eliyas, se také později připojili ke společnosti, protože Daye Bensa začala růst. Nyní je společnost s pány jako Kenean, kteří vystudovali v USA práci v oblasti obchodu a financí, a Eliyas on Quality. 

Bombe třešně se zpracovávají v Bombe Abore Washing Station nacházející se u řeky Bonora, která se proti proudu spojuje s řekou Gatta. Stanice je jedním z míst, odkud Daye Bensa šíří znalosti o zlepšování zpracovatelských technik zaměřených na kvalitu. 

Kávová třešeň zde dodaná roste mezi 1920 a 2020 metry nad mořem. Zrna jsou velmi hustá, s vysokou koncentrací menších velikostí (většina velikostí sít na kávu 13–14), což odráží pomalé zrání ve vyšších nadmořských výškách.

Natural Bombe se vyrábí z dobře vybraných, zralých třešní. Třešeň se při příjmu nejprve plaví, aby se odstranila jakákoli třešeň nízké kvality, a poté se suší na afrických postelích po dobu 14 až 18 dnů.Třešně se lokálně loupou do netříděných přírodních zrn a přepravují se do Addis ke konečnému třídění.

Profil chuti: s příchutí broskví, borůvek podkreslené mléčnou čokoládou s nasládlou lehkou ovocnou aciditou. Káva má velmi příjemnou svěží a čistou chuť.

Tato pražená káva je vhodná pro alternativní přípravu se zachováním ovocných tónů kávy i při standartním stupni pražení, ale vypražená na filtr – mňam :-)