Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Hmotnost
Druh kávy
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Mexická káva je jemná a aromatická s příjemně lehkou plností a velmi jemnou kyselostí. Její příjemná ovocná chuť a lehké mírně citrusové aroma vás prostě dostanou. Nabídnout může také vyšší obsah kofeinu v kávě, který vás po probdělé noci skvěle postaví na nohy.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Káva se v Ekvádoru podle dostupných zdrojů pěstuje již od poloviny 19. století a za tu dobu ji dokázali tamní pěstitelé dotáhnout doslova a do písmene k dokonalosti. A to si nemyslíme jenom my, ale i celá řada různých světových expertů a špičkových baristů, kteří kávu z Ekvádoru vřele doporučují.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Sumaterská káva je velice podobná kávě z Jávy. A pokud vás jávská káva odradila svou poněkud kyselejší chutí, neváhejte vyzkoušet právě tu sumaterskou, která je o něco jemnější.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Káva z Papuy New Guinea se pyšní jednou z nejsladších vůní. Stydět se nemusí ani za svou chuť – tělo je příjemně nasládlé, téměř bez acidity, s lehounkou zemitostí a náznaky čokoládových tónů. Také její výrazné aroma připomíná čokoládu či exotické květiny.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Káva z Dominikánské republiky se vyznačuje velmi jemnou příjemně sladkou a plnou chutí s tóny švestek a jablek. Na trhu se často prodává pod názvem Santo Domingo. Tato káva je obecně ceněna pro své plné tělo, lehčí až střední kyselost, bohaté aroma a zemité tóny.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Peruánská káva patří mezi často vyhledávané druhy kávy. Káva se v Peru zpracovává téměř výhradně mokrým procesem. Vyznačuje se velmi jemnou, nasládlou, vyváženou chutí s minimální kyselostí a příjemným aroma. Tuto kávu si zamilujete pro tóny vanilky či oříšků, které v sobě skrývá její chuť.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Káva ze Zambie je chuťově velmi podobná kávě keňské, na rozdíl od ní je však jemnější. Jde o kávu velmi dobré kvality a vlastností – je výrazně aromatická, má plné tělo a výraznou jasnou chuť s příjemnou ovocnou kyselostí. Příprava kávy je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Káva z Indonésie je káva s bohatou a plnou chutí, kterou si vychutnáte v jakoukoliv denní dobu. Jde o příjemně silnou a kořeněnou kávu s decentní kyselostí a bohatými tóny lehkého karamelu a čokolády, které jsou korunovány příjemným lískooříškovým aroma.
můžete mít 26.9. - 27.9.
V kávě z Kamerunu převažuje sladká chuť čokolády a oříšků, kterou si prostě zamilujete. Kamerunská káva je odrůdou sorty Blue Mountain z Jamajky, jež se kvalitou a charakterem může měřit s kávou jihoamerickou. Nejlepší druhy kávy pochází z Bamileke a Bamounu ležících na severozápadě Kamerunu.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Etiopská káva je káva plné jemné kořeněné chuti se silným, pro Etiopii charakteristickým vínovým aroma. Odborníci ji proto velmi často řadí mezi nejlepší druhy kávy na světě. Etiopie je považována za pravlast kávovníku. Traduje se, že káva získala svůj název právě zde, odvozením od provincie Kaffa.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Káva z Nikaraguy, která je v porovnání s ostatními zeměmi produkujícími a vyvážejícími kávu spíše nováčkem, se vyznačuje vyváženou kyselostí a vynikajícím aroma. Tato káva vás nadchne tóny hořké čokolády a pomerančů.
můžete mít 26.9. - 27.9.
Tanzánská káva se řadí mezi nejlahodnější druhy kávy na mezinárodním trhu. Většinu produkce kávy tu zajišťují drobní pěstitelé. Podobně jako ostatní africké kávy se také ta tanzanská vyznačuje delikátní vinnou kyselostí a plnou harmonickou chutí s náznaky ovoce a švýcarské čokolády.
můžete mít 26.9. - 27.9.