illy Zrnková káva 250 g


Akce

Akce platí do 29.2.2016 nebo do vyprodání zásob.

illy Zrnková káva 250 g

Zrnková káva Illy 250 g nabízí hladkou a vyváženou chuť s nádechem tónů karamelu, čokolády, a lehkého květu. Uložená v plechovce, aby bylo zajištěné optimální zachování aroma a chuti. Výborná volba pro ty, kteří při přípravě kávy upřednostňují čerstvě namletá zrna. Celý popis

219
5 79
Značka: illy Katalogové číslo: 269068

Maloobchodní cena: 249 Kč, Ušetříte 30 Kč (12 %)

219 Kč včetně DPH

Momentálně nedostupné
Více informací

Dostupnost není známa

U tohoto zboží momentálně nemůžeme garantovat jeho dostupnost.
Přejete-li si být informováni o změně, klikněte na tlačítko Mám zájem.

Jakmile budeme moci dostupnost garantovat, kontaktujeme Vás.

Informace o Garantované dostupnosti

illy Zrnková káva 250 g

22 uživatelských recenzí

Hodnocení: 5
  • Romana P., Rokycany

Má oblíbená káva, výborná chuť i vůně. Používám ji výhradně do pressovaru

Hodnocení: 5
  • Jitka Š., Náchod

super

Hodnocení: 5
  • Autor si přál zůstat v anonymitě

Lahodná, náš návrat ke klasice.

Všechny recenze

Popis

Popis produktu

Zrnková káva Illy 250 g

  • špičkové espresso s hladkou a vyváženou chutí
  • obsah: 250g
  • praktická plechovka pro zachování aroma a chuti
  • obsah kofeinu méně než 1,5%

Co je espresso?

Espresso můžeme definovat jako šálek kávy (nepřesahující 40 ml), který je připravován speciální metodou, přičemž jedinými ingrediencemi jsou voda a kávový prášek z čerstvě namletých zrn.

Při posuzování kvality espressa zapojujeme skoro všechny smysly:

Prvním z nich je nepochybně zrak. Illy espresso má být podáváno v elegantních porcelánových šálcích, pěna (2–4 mm), která je oříškově až tmavě hnědá s načervenalým odleskem a s nepatrnými šmouhami, zůstane až celé 2 minuty po zamíchání.

Vůně Illy je silná a intenzivní a zanechává dlouho pocit vnitřního naplnění a uspokojení.

Jeho chuť je vyvážená a příjemný pocit zůstane i několik desítek minut po jeho vypití.

Illy není nikdy vodové, je jako sametový krém. Díky nízkému obsahu kofeinu si můžete vychutnat i několik šálků Illy denně.

SYSTÉM E.S.E. – váš společník doma i v kanceláři

Easy Serving Espresso – díky tomuto systému si nemusíte perfektní espresso vychutnávat pouze v restauracích či kavárnách. Se sysémem E.S.E. si můžete výborné espresso (či cappuccino) připravit přímo doma či v kanceláři. Tak jednoduše, jak je to jen možné.

Co vše vyžaduje příprava perfektního espressa:

  • kvalitní kávu
  • zkušeného barmana
  • přesnou gramáž kávy
  • přesnou hrubost mletí
  • optimální teplotu a tlak vody
  • optimální dobu extrakce

Systém E.S.E. se postará o splnění výše uvedených podmínek – a vy se můžete plně soustředit na požitek z vašeho espressa.

O kávě Illy

Existují dvě hlavní odrůdy kávy: Arabica a Robusta.

Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování (Arabica je pěstována ve vyšších polohách) a snad nejvýraznějším rozdílem je obsah kofeinu – Arabica má na rozdíl od Robusty třetinový obsah kofeinu. Každá z nich ještě zahrnuje několik druhů, které jsou obvykle pojmenovány podle oblasti, ze které pocházejí. Hlavní vlastností dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspěch chuti Illy espressa je v harmonii mezi kyselostí a hořkostí. Použitím jednoho druhu kávy však této harmonie není možné dosáhnout. Illy je proto směsí devíti kvalitních druhů odrůdy Arabica.

Sklizeň – na jedné větvi můžeme najít kávové boby různého stupně zralosti. Pokud tedy probíhá sklizeň strojově, mohou se mezi zralé kávové boby dostat i ty nezralé, které naruší výslednou chuť kávy. Proto illy upřednostňuje ruční sběr a dále jsou zpracovávány pouze zralé kávové boby.

Loupání – je to proces, kdy se z každého bobu oddělí dvě kávová zrna. Používají se dvě metody. Suché loupání – sklizené boby, které jsou již zbavené ostatních nečistot, se rozprostřou po plátech a nechají se na slunci, kde po několika dnech slupky prasknou, poté se dávají do speciálního stroje, kde se boby zbavují popraskaných slupek. Mokré loupání – je delší a složitější než suché loupání, kávové boby se vloží do stroje, který mezi rotujícími kotouči slupky rozbije.

Selekce – po vyloupání kávových zrnek je třeba zkontrolovat, zda je každé zrnko v pořádku a zda vyhovuje požadovaným parametrům. Proto se ve speciálním přístroji jedno po druhém elektronicky třídí.

Pražení – dává kávě její unikátní aroma, chuť a barvu a je rozhodujícím procesem ve zpracovávání kávy. Probíhá v obrovských válcích a teplota nesmí přesáhnout 230°C.

Chlazení – když je káva upražena, nastává problém samovolného vznícení zrn. K ochlazení kávy je možné použít dvě metody – chlazení vodou a chlazení vzduchem. Chlazení vodou je sice mnohem rychlejší, ale je nutné si uvědomit, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje velké množství vody a vlhne. Illy proto ochlazuje svou kávu vzduchem, který zachová její hmotnost i aroma.

Balení – obal musí garantovat ochranu kávy před kyslíkem a vlhkostí, jež by mohla zavinit plísně. Illy se zaměřuje na způsob zvaný ‚presurizace', který používá kovové nádoby s bezpečnostním uzávěrem. Při balení je do plechovky přidáván stlačený plyn, inertní ve vztahu ke kávové směsi. Káva si tak uchovává bohatost aroma a chuti po mnoho měsíců! Díky speciálním metodám chlazení a balení produkuje Illy kávu s vlhkostí nižší než 1 % (což je 5× méně než u jiných).

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: