Bristot Rainforest, 1kg zrno
Luxusní zrnkovou kávu Bristot Rainforest tvoří směs 80% arabiky 20% robusty. Bohaté italské Espresso s nádechem květů citrusů, výborné tělo a dozvuk čokolády a koření. Bristot Rainforest je používána v nejlepších barech a restauracích. Káva je vhodná pro všechny typy kávovarů na zrnkovou kávu. Balení po 1000 g.
Celý popis
Produkt se již neprodává
499 Kč
0,50 Kč/g
Zboží od:
MALL
499 Kč
0,50 Kč/g
Popis
- 1000 g
- delikátní jemná kyselost
- aroma čerstvých květin, citrusů a vanilky
- příjemná čokoládová dlouhotrvající chuť
- vhodná pro všechny typy kávovarů na zrnkovou kávu
- Rainforest Alliance plantáže garantují soulad platných normem pro zachování přírodních zdrojů a dodržování práv pracujících
O kávě Bristot
Produkce zrnkové kávy Bristot hraje důležitou roli v historii typického italského espresa již od roku 1919. Šest základních směsí káv Bristot dává všem vybrat směs splňující jejich požadavky. Díky své velmi vysoké kvalitě a proslulosti je považována za kávu káv, která splňuje požadavky profesionálů i nejnáročnějších znalců prvotřídního espressa.
Objevení kávy
- černá, horoucí, hořká, voňavá…… taková je káva, dříve rituální nápoj, dnes neodmyslitelná součást našich životů
- historie praví, že některé africké kmeny znaly kávu odpradávna
- z rozemletých zrn vyráběly kaši, kterou dávaly jako krmivo zvířatům a také byla užívána válečníky před bojem pro zvýšení jejich udatnosti
- je nesporné, že od 13. století se káva pije jako nápoj, a že v 15. století bylo pěstování kávy již plně rozvinuto a začala expanze po celém světě
- nápoj byl rychle zpopularizován a první kavárna byla otevřena v Mekce v 15. století. Do „Starého Světa“ – Evropy – dorazil věhlas kávy v 17. století prostřednictvím benátských kupců
Káva dnes
- kávovník patří do rodu Coffea
- většina z nich jsou tropické stromy nebo keře
- jsou dva základní druhy kávovníku – kávovník Arabica a kávovník Robusta
- káva Arabica představuje v současné době asi 70% světové sklizně, ale podíl Robusty stoupá
- Robusta obsahuje více kofeinu, je silnější a tmavší
- káva Arabica je náročnější na pěstování a sklizeň (je proto dražší, ale zato kvalitnější, jemnější a s nižším obsahem kofeinu)
- mícháním Arabiky s Robustou se zvýší obsah kofeinu a sníží cena kávy
- faktem ovšem zůstává, že díky světovým trendům v oblasti zdravé výživy lidé začínají dávat přednost menšímu obsahu kofeinu a vyšší kvalitě
- dnes je kávovník mimořádně důležitým prvkem světového hospodářství
- Pro kávu jako takovou má největší význam kofein, který je obsažen v pražené Arabice cca 0,7–1,4%, v Robustě 2,2–2,4%. Kofein je hořký a tím přispívá k celkové chuti kávy.
- Podstatná a daná kvalita kávy v šálku se vyznačuje: charakteristickým aroma, jemnou kyselostí, přirozenou sladkostí a výrazným tělem.
Struktura kávy
- centrum řezu
- zrno (endosperm)
- stříbrná kůže (testa, epidermis)
- pergamen (trup, endocarp)
- pektin vrstva
- buničiny (mesocarp)
- vnější slupky (oplodí, exocarp)
Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: