Bristot Speciale zrnková káva 1 kg
Popis
Bristot Speciale 1 kg
- Balení obsahuje 1 kg zrnkové kávy
- Směs kávových zrn 65% Robusta a 35% Arabica.
- Káva pražená dle originální italské tradice.
- Vhodné na přípravu všech druhů káv.
- Hustá krémová pěna.
Produkce zrnkové kávy Bristot hraje důležitou roli v historii typického italského espresa již od roku 1919. Šestí základních směsí káv dává Bristot všem vybrat směs splňující jejich požadavky. Díky své velmi vysoké kvalitě a proslulosti je považována za kávu káv, která splňuje požadavky profesionálů i nejnáročnějších znalců prvotřídního espressa.
Pravé italské espresso tvoří směs kávových zrn různého původu pro dosažení bohaté, charakteristické chuti a sametově krémové konzistence. Perfektně připravené espresso s hustou pěnou na povrchu je pastvou pro oči, ale hlavním zážitkem je jeho aroma a chuť. Ta může obsahovat květinové i ovocné tóny doplněné chutí připomínající čokoládu a oříšky. Plné a sametové tělo espressa je vyváženo lehkou kyselinkou a hořkostí, kyselost však nesmí převládat. To vše je charakteristikou i pro delikátní espresso Bristot, které bude pohlazením pro všechny Vaše smysly.
Káva je oblíbený nápoj z pražených semen plodů kávovníku, který charakterizuje jeho silná vůně a tmavá barva nápoje. Vyhledáván je nejen pro svojí chuť, ale také obsah kofeinu, který má povzbuzující účinky.
Káva se odborně připravuje jako směs plodů různých druhů kávovníku. Nejčastěji se setkáváme s plody Coffea robusta a Coffea arabica. Pro přípravu kávy v našich zeměpisných šířkách se používají oba typy.
Arabika (cca 70 % světové produkce) je káva s menším obsahem kofeinu a širokým spektrem delikátních chutí a vůní. Pěstuje se ve větších nadmořských výškách (900–2800 m n. m.), často na sopečné půdě, či jako lesní forma. Zrna jsou větší než u robusty a během pražení i samotné přípravy jsou velice citlivá na teplotu. Robusta je méně náročná odrůda kávovníku. Její podíl na světové produkci je asi 25 %. K největším producentům patří Brazílie, Vietnam, Kolumbie a Indonésie. Zrnka jsou menší, chuťově je tato káva více zemitá a silná. Obsahuje přibližně dvakrát více kofeinu než arabika, proto bývá v kvalitní kávě zastoupená v menším poměru oproti odrůdě Arabica.