Gedda Gui, Moineová Marie-Pierre: Provence - Škola provensálské kuchyně
Gedda Gui, Moineová Marie-Pierre: Provence - Škola provensálské kuchyně
Popis
Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.
- počet stran: 352
- produkt: Knihy – vázané
- datum vydání: 18.10.2021
- šířka: 206mm
- výška: 37mm
- hmotnost: 1454g
- ISBN: 978–80–276–0334–3
- jazyk: česky