Katz Sandor Ellix: Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Katz Sandor Ellix: Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Popis
Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku.
Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).
S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
- počet stran: 256
- produkt: Knihy – vázané
- datum vydání: 9.11.2020
- šířka: 153mm
- výška: 26mm
- hmotnost: 405g
- ISBN: 978–80–271–3029–0
- jazyk: česky